torstai 2. maaliskuuta 2017

Osasto K12

Huomenna tulee viikko täyteen siitä, kun Masi siirrettiin teholta osastolle. Viikon verran oon siis itsekkin viettänyt sairaalassa.

Masi siirrettii siis 24 päivä osastolle ja silloin hän tarvitsi 10 litraa happea maskilla, nesteitä, nenämahaletkun kautta ruokaa, joka päivä me ollaan päästy aina pikkusen eteenpäin paranemisessa. Lauantaina hapen tarve oli enään vaan neljä litraa ja sunnuntaina pärjättiin jo kahdella.

Maanantaina Masi saikin pitkästä aikaa maistella suun kautta ruokaa ja tiistaina poika ahmikin jo 5 pientä purkkia ruokaa, paljon maitoa ja mehua. Nesteiden ja ruuan anto nenämahaletkun kautta lopetettiin. Eilen saatiin koko nenämahaletku pois ja istuttiin tuen kanssa paljon. Saatin myös maski vaihettua nenäviiksiin litran virtauksella.

Tänään maisteltiin ekaa kertaa taas "kunnon" ruokaa, eikä purkista. Ja päästiin eroon jalan kanyylista. Tänään onnistui myös kortesonirasitustesti mikä eilen meni mönkään ja ollaan keikuttu litran ja puolenlitran välillä hapen määrässä.

Masi jaksaa jo keskustella kauan. On hereillä lähes koko päivän ja kikattaa ja hymyilee. Ihanaa, että pikkuhiljaa poika alkaa olla oma itsensä!

Iso kiitos vierailijoille, jotka on pitäneet meille seuraa ja täyttäneet vaate- ja ruokavarastoani!


1 kommentti:

  1. Sitkeä sisukas Masi.."maasta se pienikin ponnistaa"

    VastaaPoista