tiistai 24. tammikuuta 2017

Neurologin vastaanotto

Viikonloppu meillä meni Masin kuumeen kanssa kotona ollessa. Jäi valitettavasti myös Millan kaverin synttärit väliin, kun poika ei suostunut päästämään minua näkyvistään.


Tänään meillä oli Masin neurologi ja keuhkolääkäri. Ensimmäinen aika meillä oli 9.30. Suuntasimme ensin neurologin vastaanotolle Lastenlinnaan. Siellä meidät ensin vastaanotti hoitaja, joka kysyi peruskysymyksiä ja olisi ottanut Masin painon ja pituuden, mutta viime viikon neuvolamitat kelpasivat. Pääsimmekin sitten aika nopeasti itse neurologin vastaanotolle, jossa tehtiin paljon samanlaista kuin neuvolassa, nyt tarkkailija oli vaan eri. Rakennettiin palikoita ja potkittiin palloa, tosin nämä olisi tapahtunut jos Masi olisi ollut niissä yhteistyöhaluinen :D Toisin kuin piirtäminen, palikoiden laittaminen laatikkoon, palapelien teko ja muumikirjan selaaminen onnistui hyvin. Neurologi oli jopa vähän ihmeissän Masin oikeasta kynän asennosta, ja osasi sen jopa molemmilla käsillä! Neurologi tarkasti refleksit, samalla koko ajan juttelimme ihan kaikesta Masiin liittyvästä. Lopuksi katsoimme vielä Masin magneetti kuvia ja neurologi kertoi meille niistä hieman. Mitään mistä Masin tila voisi johtua sieltä ei löytynyt. Magneettikuvat menevät kuitenkin vielä tarkempaan tarkasteluun, joiden osalta ilmoitetaan minulle sitten myöhemmin. Neurologille saimme vielä uuden kontrollikäynnin puolenvuoden päähän.







Neurologi laittoi meille muutaman verinäytteen tilaukseen, asioiden poissulkemista varten, jonne menimmekin sitten seuraavaksi, vaikka olisi pitänyt olla jo keuhkovastaanotolla. Onneksi saimme kaikki otettua ensimmäisellä pistolla.


Keuhkovastaanotolla ei lääkärimme kävimme Masin perusolotilan läpi ja onko tullut mitään uutta viime kertaan verrattuna. Sanalla tavalla jatketaan ja lääkityskin pysyy samana ja tietysti uusi kontrollikäynti sovittiin siihenkin.

Lääkärikäyntien jälkeen lapset pääsivät vielä leikkimään Hoploppiin, mistä molemmat tykkäsivät kovasti, eivätkä olisi halunneet lähteä sieltä pois. Se oli oikein hyvä paikka itsellekkin nollata päivän tilanne ja saada olla hetken miettimättä Masin lääkäriasioita. Sai nauttia lasten ilosta ja mennä itse täysillä mukana!





1 kommentti:

  1. koko päivä puuhastelua...loppu puuhastelu oli kyllä hauskaa ja menoa<3

    VastaaPoista