perjantai 26. joulukuuta 2014

Jouluaatto 2014!

Aamu alkoikin yllättävän aikaisin, kun Milla päätti että herätään seitsemän aikoihin. Siitä sitten suihkun kautta tekemään riisipuuroa, samalla joulutorttuja ja vielä syöttää neidille haluamaansa jogurttia. Riisipuuron sekoittamisen lomassa kaikki meni yllättävän helposti, vaikka isi nukkuikin koko sen ajan. Kahvitkin sai keitettyä ihan huomaamatta. Tortut paistui samalla puuron kanssa ja pipareita tehtiin heti, kun puuro oli valmista. Piparit paistumaan ja puuroa syömään. Milla ei välittänytkään äidin tekemästä joulupuurosta niin paljon, kuin kerhossa. Taisivat siellä kaverit vaikuttaa asiaan. Isi söi urhoollisesti vähän puuroa, vaikka tiesin, ettei hän siintä pitäisi. Pisteet Isille!! :) 

Milla ihmetteli kovasti kuusen alle tuotuja paketteja, jotka oli siis tontut tuoneet yöllä. Kävi katselemassa paljon, mutta ei koskenutkaan. Annoimme avata muutaman paketin aamusta ja sieltä tulikin Millalle mieluisia leluja, jolla jaksoi leikkiä pitkään. Jokaisen paketin kohdalla Milla avasi itse paketin, kunnon vauhdilla ja antoi roskat äidille ja isille. Avaamisen jälkeen jaksoi leikkiä saadulla lahjalla tai muuten vain ihailla. Availimme ihan muutaman paketin aamupäivästä ja sitten olikin jo ruoka-aika. Milla ei jouluruuasta välittänyt, joten hän sai syödä ihan muuta. Päikkärit maistuivat neidille oikein hyvin. 
Päikkäreiden jälkeen lähdimmekin Millan kummitädin ja -sedän luokse syömään. Siellä oli oikein mahtavat kattaukset ja ihanasti oli valaistu kynttilöillä koko paikka :) Siellä Milla jaksoi leikkiä serkkujen kanssa. Ukki ja Tuula-mummo tuli myös syömään, joten saimme nähdä heitäkin samalla. Ruokailun jälkeen Joulupukkikin pääsi käymään kylässä! Sieltä löytyikin lahjat jokaiselle ja sitten pukilla olikin kiire jo seuraavaan paikkaan ja jätti muut lahjat itse jaettavaksi. Millallekin oli eksynyt sinne muutama paketti. Pakettien avaamisen jälkeen joimme kahvit ja lähdimme kotiin päin, koska paketteja olisi sielläkin vielä avaamatta. 

Pikkuinen neiti olikin niin väsynyt, että heti autoon päästyään hän nukahti ja annoimme hänen nukkua kotiin saakka. Onneksi kuitenkin heräsi kotona ja jaksoi innostua vielä lopuista lahjoista, ja sitten nukkumaan menosta ei ollut enään tietoakaan. Niin kivoja lahjoja sieltä vielä paljastui ja aikaakin meni muutaman lahjan kokoamiseen. Kymmenen aikaan Milla sitten lopulta meni nukkumaan ja pääsi äitikin pitkän päivän jälkeen nukkumaan! 
Milla sai aivan ihania lahjoja ja kyllä neiti onkin ollut koko vuoden niin kiltti, että oli ihan jokaisen paketin ansainnutkin. Masussa olevalle vauvallekkin oli tonttu tuonut paketin ja sen sai Milla avata. Sieltä paljastui söpö pieni nalle, jonka veimme Millan kanssa vauvan sänkyyn odottamaan. Sain itsekkin ihanan muumilompakon, kalenterin, pörrösukat, tuoksukynttilöitä, suklaata ja lahjakortin vohvelibaariin! (en malta odottaa, että pääsen käyttämään sen!!! :P) 

Harmittaa, kun piti kuvata paljon ja ottaa videokuvaakin, mutta se jäi kokonaa. Suurin osa kuvistakin oli heilahtanut tai muuten vain huonoja. Mutta eipä sille asialle voi enään mitään näin jälkeen päin. Mielessä ne muistot säilyy. Olisi ollut kiva kuitenkin näyttää Millalle isompana! Millan joululahjat kokoan seuraavaan postaukseen muutaman kuvan kera! :)

2 kommenttia:

  1. Kerkesit ennen minuu... Hauska päivä ollu teillä! :)

    VastaaPoista
  2. oli millalla ihana joulu..ja kaikki jouluherkut äiti leipoi...hyvin menny mummon opetus ja perinne perille<3

    VastaaPoista