sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Viikonloppu sairaalassa!

Meidän oli tarkotus mennä koko perheen voimin Millan ja Masin serkkujen synttäreille, mutta toisin kävi.

Perjantaina Masi alkoi kovasti yskimään. Ajattelin sen johtuvan suuresta maitomäärästä, koska hän joi hyvin paljon. Mutta illalla kuitenkin nukkumaan käyminen oli vaikeaa ja yöllä, kun oli syötön aika Masi olikin lämmin ja kuumemittari näytti 38.4. Soitin terveysneuvontaan varmistaakseni, että Masille saa antaa kuumetta alentavaa lääkettä, koska hän on vielä alle 3kk.
Annoin kuumetta alentavaa ja Masi nukahti taas. Puolitoista tuntia nukuttua oli taas syömisen aika. Nostaessa pojan syliini huomasin hänen olevan entistä kuumempi! Kuumemittari näyttikin 39.5. Soitto terveysneuvontaan ja saimme varmistuksen omille ajatuksillemme -> nokka kohti lastenklinikkaa ja yöpäivystystä. Millaa oli turha herättää uniltaan, joten soitin taxin mikä tulikin hyvin nopeasti.

Isi jäi siis Millan kanssa kotiin. Taxissa Masi rauhottui hieman, mutta oli kuitenkin hyvin lämmin. Päästessämme päivystykseen kuume oli 38.9. Masille annettiin kuumetta alentavaa lääkettä ja hengitystien avaavaa lääkettä, sekä lisähappea. Otettiin verikokeita ja keuhkokuva, josta selvisi, että pikku pojallamme on keuhkokuume. Masille aloitettii suonensisäinen antibioottikuuri ja jouduimme osastolle.

Täällä sitä ollaan vieläkin. Tänään oli pieni mahdollisuus päästä kotiin, mutta tulehdusarvot olivat kohonneet jonkin verran ja Masin ollessa noin pieni on turvallista seurata mihin suuntaan tilanne kehittyy! Joten olemme ainakin huomiseen, ellei pidempään.

Onneksi kaikesta huolimatta Milla pääsi isin kanssa käymään synttäreillä ja näkemään mummoa, mikä oli hänelle todella tärkeää! Ennen synttäreitä isi ja Milla kävivät katsomassa veikkaa ja Millalle iski kova huoli siitä, kun veikalla oli happiviikset. Onneksi tieto siitä, että näkee mummon helpotti Millan oloa. Milla taisikin vähän omia mummon itselleen synttäreillä, mutta se sallittakoot! Oli isille helpompaa, eikä Milla kerennyt miettimään veikan happiviiksiä!

Kohta ovat tulossa taas ja tuomaan minullekkin vähän synttäriherkkuja! :P

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Vielä vähän fiilistelyä!

Mä niin tykkäsin niistä meidän koko perheen juhlista! Ois voinu jatkuu vielä vähän pidempään. Mut toisaalta oli kyl kiva tulla kotiinkin ja ihan vaan istua ja olla. Onneks mulla oli paljon ihania vieraita ketkä auttelivat keittiössä ja muutenkin, yksin oisinkin ollu ihan hukassa. Muutamia kuvia vielä juhlasta:

Kiitos vielä kerran kaikille mukana olijoille!!

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Vauhdilla mennään!

Meillä oli helmikuun viimeisenä lauantaina koko perheen juhla. Poikamme kastejuhla ja Millan 2-vuotis synttärit! Samalla juhlimme myös yllätys häitämme, joista eivät vieraat tienneet. Paitsi siis kaaso ja bestman, sekä yksi siskoistani. 
Juhlat menivä hyvin, pienestä aamusäädöstä huolimatta. Sormuksetkin unohtuivat aluksi kotiin, mutta onneksi koti ei ollut kaukana. Aamulla sisareni joka toimi samalla kaasonani teki minulle aivan upean kampauksen ja meikin, suuret kiitokset hänelle niistä. :) ♡ Osa sukulaisista tuli aamulla ensin meille kotiin, joten piti piilottaa mekkoni ja pitää heidät poissa yhdestä huoneesta, mikä ei tuottanut vaikeuksia, mutta se ettei lipsauta jotain jollekkin oli hankalaa! (Mutta ei näköjään mahdotonta)
Kyllä olisi ollut kiva saada jokaisen ilme talletettua kameralle, kun kaikki lopulta hoksasivat miten tämä meidän juhla oikeasti alkaa. Kyllähän siinä itsekkin pääsi vähän tärisemään. Juhlat siis alkoivat vihkitilausuudella, jonka jälkeen poikamme Masi kastettiin ja sitten olikin vielä Millan 2v synttärit!!♡
Näitä juhlia ennen päivät menivätkin niitä järjestellessä, muiden arkiaskareiden ohella. Ja juhlien jälkeen... ihan perus arkea :) Melkein päivittäin on päästävä pois kotoa, kerhoon, kylään tai edes ulos!
Päivä päivältä Milla oppii koko ajan uutta ja sanojakin sanotaan jo kokonaisina, eikä lyhennetä kaikkea kahteen kirjaimeen. Millan 2-vuotis neuvolakin meni hyvin ja neiti on kasvanut omilla käyrillään hyvin, vaikka painoa aluksi pelkäsin olevan liian vähän. Joka kerta, kun olemme käyneet veikan neuvolassa, Milla on höpöttänyt kaikenlaista ja näytellyt kaikkea osaamaansa neuvolantädille, mutta tietysti nyt, kun lopulta Millan vuoro koittaa... pistää hän lukot päälle! Lopulta kumminkin lukivat neuvolantädin kanssa kirjaa ja potkivat palloa ja rakensivat palikkatorneja. 
Milla on ollut todella reipas, kun veikkaa on käytetty erilaisissa lääkäreissä ja hänellä on ollut monen monta neuvolakäyntiä. Neuvolassa etenkin tykkää kovasti käydä, kunhan neuvolakäynti on tarkoitettu veikalle! Masin kanssa haemme vielä sopivaa korviketta, koska pikku herra osaa olla hyvin vaativa, tai sitten hänen vatsansa osaa. Joka kerta kun kokeilemme uutta korviketta, yksi oire häviää ja toinen tulee tilalle. Tällä hetkellä kokeilussa on Arlan luomukorvike, jota on käytetty vielä niin vähän aikaa, ettei siitä osaa vielä sanoa sopiiko se vai ei. 

Tässä pinta raapaisu mitä koneen tällä puolelle on tapahtunut, lähinnä asiat mitkä ovat päällimmäisenä mielessä! :) Niin vauhdilla menee aika, ettei riitä kunnolla aikaa päivittää, mutta myöhemmin lisää!!