tiistai 17. lokakuuta 2017

Elämää muuttolaatikoiden keskellä.


Meidän viime päivät lapsien kanssa on tosiaan menneet muuttolaatikoiden keskellä, niitä pakatessa ja siirrellessä. Miettiessä, mitä uskaltaa jo laittaa pakettiin ja mitä tarvii ehkä vielä. Mutta lapset tykkää ja äiti myös! On ihanaa kun saa siivota ja laittaa tavaroita laatikoihin, kun tietää, että saa asetella ne uudestaan uuteen kotiin ihan alusta alkaen. Nyt taas tässä kun laittelee tavaroita pakettiin nii saa käydä kunnolla läpi, mitä sitä oikein tarvitsee ja mistä voi jo hyvillä mielin luopua, tavaraa onkin lähtenyt ihan kiitettävällä kädellä eteenpäin.

Kameraa on tullut käytettyä ihan liian vähän, mutta se tulee muuttumaan tässä muuton jälkeen. Nyt siis puhelimen kuva aarteistoa pikkasen avattuna.

Monesti päivällä isin ollessa töissä tulee lähetettyä lapsista kuvia isille työpäivää piristämään.

Miun niin pieni, mutta kuitenkin niin iso kerholainen, joka viettää tällä hetkellä syyslomaviikkoa.

Letitys<3 Niin kivaa puuhaa, ja kun toinen jaksaa istua paikoillaan pitkänkin aikaa, saa harjoitella ja kokeilla paljon uusia erilaisia lettejä.

Pientä sisarusta odotellaan kovasti, hänelle jutellaa, hänestä kysellään, hänen potkujaan kokeillaan. Isosisko on niin mukana odotuksessa.

Puistoilun lempipuuhaa on keinuminen!

Välillä on vaan niin kiva köllötellä vierekkäin, silitellä ja olla vaan<3

Nämä tirriäiset, aina halailemassa ja painimassa, toistensa parhaat ystävät, tuet ja turvat!

Siskon ollessa kerhossa, autot riviin sohvalle ja pötköttelemään käsi kädessä<3

Vaarin kimpussa ollaan koko ajan, kun sinne mennään. Nyt jopa autettiin töiden teossa leikkimällä Vaarin sihteeriä :D


Maskotit Kauppakeskus Veturin Toripäivillä.

Vaarin pihalla ulkoilua.


perjantai 6. lokakuuta 2017

Meidän Tirriäiset

Miulla itellä on paljon kappaleita, mitä kuunnellessa nousee jokin tietty juttu mieleen menneisyydestä tai muuten vaan joku ihminen tai asia tulee mieleen samantien, kun alkusoinnut alkavat. Päätin koota tähän ylös kappaleet, jotka tuovat samantien jommankumman lapsistani mieleen. Näitä on varmasti vielä enemmänkin, mutta nämä nousivat mieleeni nyt.

Listasta tuli kyllä pikkuisen "epäreilu", mutta tästä huomaa, kuinka lapset opettavat erilaisia asioita. Milla on opettanut paljon kaikkea esikoisena, kuinka paljon rakkautta lapset antavat ja saavat, kuinka olla äiti. (tai sitä kyllä opetellaan koko ajan lisää.) Masin kanssa on oppinut myös noita asioita, mutta valitettavasti myös sen, kuinka vaikeaa on olla äiti. Kuinka raastavia ja kamalia tunteita se voi tuottaa. Masin opetuksiin kuuluu kuinka kiitollinen tästä elämästä kannattaa olla ja lapsista, jotka olemme saaneet. (Ja sen ettei mikään ole itsestään selvää) Innolla odotan mitä tämä kolmas tulee opettamaan minulle, luultavasti ainaki entistä enemmän kärsivällisyyttä, joustoja ja paaaaaaljon rakkautta <3 

Milla

Robin - Paperilennokki
Milla on ollut todella pienestä asti Robin-fani ja jatkaa sitä edelleen. Meillä kuunnellaa ja tanssitaan päivittäin Robinia. (Mikä ei ole äidin tai Masinkaan mielestä huonoa kuunneltavaa.) Automatkat on pelastettu monta kertaa Robinin avulla. Milla ei koskaa ole suostunut syömää tuttia tai juonut tuttipullosta, joten aina kun tytölle iski nälkä oli pysähdyttävä. PAITSI, jos laittoin Robinin soimaan, saimme ajaa vaikka kuinka pitkälle kunhan vaan Robinin annettiin soida. Nyt Milla osaa suurimman osan biisien sanoista ja tykkää laulaa niiden mukana. Autossa on edelleen pari Robinin levyä, jotka pelastavat, jos tylsyys meinaa yllättää. (Toimii myös Masiinkin) Tämä on siis yksi kappale, mutta oli mikä tahansa kappale, kun Robin sen laulaa ni se toimii!

Cheek - timantit on ikuisia
Tämä kappale julkaistiinkin Millan syntymävuotena, jota isi käytti Millan nukuttamiseen. Pientä Millaa sylissä keikutellen ja kävellen huoneessa ympyrää isi lauloi Millalle tätä, johon tyttö sitten hyvillä mielin nukahti.

Anssi Kela - Levoton tyttö
Tämäkin kappale julkaistiin Millan syntymävuotena ja vielä samassa kuussa, kun meidän prinsessa syntyi. Kappale soi todella paljon radiossa, jonka kuulimme monesti autolla ajaessa. Isi tykkäsi kuunnella tätä pienen vauvan kanssa.
Ja tällä hetkellä kappale on noussut uudestaan kertomaan tyttärestämme, joka on todella utelias ja haluaa tietää mitä ihmeellisempiä asioita.

Valovuosi - Aurinkokuningatar
Milla on kotona kova tanssimaan ja tämä kuuluu neidin omiin suosikkeihin.

Tct - Rannalle
Tämä kappale taas kulkee meillä nimellä "saunabiisi". Meillä oli saunavuoro perjantaisin ja otimme sen, kun Milla oli pieni. Saunan pukuhuoneessa tätä tanssittiin ja tämä piti saada aina kuunnella.

Stig - Roy Orbison
Autossa kuultu kipale, johon Milla kiinnitti huomiota. Tästä tuli myös meille yksi "saunabiiseistä".

Masi

Masin kappaleissa onkin vähän erilainen sävy, johtuen Masin vähän rankemmasta alusta. "kiitän siitä mitä me saatiin...., mikä paljon antaa paljon myös vaatii." (Robin - Me tehtiin tää)

Elastinen - eteen ja ylös / Elastinen - Tuulettaa
Nää on näitä voima biisejä. Masin tehojaksolla oli tunteita ku pahimmassa myrskyssä. Piti olla vahva ja jaksaa, kaikki Millan tarpeet piti hoitaa. Milla olisi varmasti otettu hoitoon, mutta olen itselleni kiitollinen tästä etten edes ajatellut hoitoon laittoa, vaan koettiin tämä yhdessä perheenä. Milla piti meidät kasassa ja arjessa mukana, muuten en tiedä kuinka olisin itse kestänyt koko homman. Masin tila meni huonosta hyvempään ja taas huonompaan, kunnes poika sai voimia nostaa itsensä takaisin.

Matti Esko - Rekkamies
Etenkin tämä linkin alla oleva video. Sitä on tullut sairaalassa ollessa katsottua paljon. Masi rakastaa rekkoja, autoja, kauhakuormaajia, traktoreita, kaikkia mahdollisia työkoneita ja kulkuvälineitä. Monet hoitajatkin ovat yllättyneet, kun ovat kuulleet että pieni mies kuuntelee tämmöistä musiikkia :D Kappale menee yksinään, mutta tämän videon kanssa erityisen tarkkaan katsoen.

Aste - Enemmän kuin valmis / Cheek - Keinu
"Joka ikinen aamu, on kaks vaihtoehtoo, voit luovuttaa tai uskoo, et joka kerta kun kaadut, tarinan opetus on kallis, mut sit oot enemmän ku valmis." Kertosäe kertoo kaiken. Joka aamu, kun soitat ja kysyt miten poika voi. Nämä muistot ovat pahimpia mitä elämässäni on.
Huiput ja kuilut, ne on kyllä koettu. Onneksi kuitenkin huippuja on paljon enemmän, kuin kuiluja!

Uniklubi - Tuhka
Tätä kappaletta isi kuunteli koiralenkeillä Masin pahimpien sairaalareissujen aikana. Joka sitten tarttui tänne kotiinkin soitettavaksi.

Robin - Sua varten
Me ollaan täällä koko meidän pieni perhe Masia varten. Millaa myös. Silloin, kun käy pohjalla oppii entistä enemmän pitämään kiinni ja rakastamaan sitä perus perhearkea, ilman mitään ylimääräistä.
(Masin ollessa teholla, sain sisareltani kortin, jossa oli juuri tämän kappaleen kertosäkeistö ja kuva meistä. Siinä hetkessä, kun kortti tipahti luukusta kolahti ja kovaa. Se kortti on edelleen seinällä ja siellä se pysyy. Tosin kohta tietysti vaihtaa seinää, kun kotimme vaihtuu.)




Mc Mane - kauneimpiin uniin
Kysyin Masin kummilta, oisko hänellä mielessä jotain biisiä mistä Masi tulisi mieleen. Jospa saisin jonkun ihan ulkopuolisen mielipiteen. Hän sitten heitti biisin, minkä kuuntelin samantien. Ja se sai miut itkemään. (miten kaunin kappale voi olla) Tämä on ehdottomasti sanasta sanaan miun lapsilleni, molemmille ja myös tälle tulevalle tirriäiselle<3

maanantai 2. lokakuuta 2017

Hei me muutetaan!

Ihanaa, vihdoin. Ollaan etitty jo hetken aikaa uutta asuntoa, toisin sanoen ollaan oltu kaupungin kämppien jonossa jo vajaa puolivuotta. Yhtä asuntoa meille tarjottiin suht nopeesti, mutta emme ottaneet sitä vastaan. Onneksi emme, koska tämä mitä meille nyt tarjottiin on paljon enemmän meidänlaisemme. Olemme kaikki innoissaan muutosta. (Paitsi Masista en ole ihan niin varma, ainakin innolla pikkunen on pakkaamisessa mukana.)




Masin kanssa kävimme vähän yli viikko takaperin unipolygrafiassa, josta odotin tuloksien soittamista jo sillä viikolla, muttei kuulunut. Odotin myös viime viikolla, no jospa tällä viikolla odotukseni palkitaan. Mutta kyllä oli reipas poika, pelkäsin pahinta niiden piuhojen kanssa, jotka laitettiin jo aamupäivästä. Masi antoi onneksi olla niiden tosi nätisti paikoillaan, eikä yrittänytkään repiä niitä irti. Illalla Masi oli jo todella väsynyt ja nukahtikin sänkyyn heti, kun sai siihen luvan mennä. (Ei haitannut yhtään vaikka ihan uusi hoitaja tuli siihen viereen laittelemaan piuhoja ja muita juttuja, Masi päätti, että nyt nukutaan.) Sitten tulikin nenäviiksien laitto, niitä laitettiin kahdet, toiset antavat happea ja toiset mittaavat hiilidioksidin poistumista. Näitä viiksiä revittiin yöllä pariinkin otteeseen irti, mutta hoitaja sanoi, että hyviäkin unipätkiä saatiin!



Viikonloppuna me käytiin juhlistamassa isääni/lasten vaaria, joka sai mittariin 50v! Olimme sisarusporukalla järjestäneet vaarille yllätykseksi karting ajoa, johon en itse valitettavasti päässyt osallistumaan raskauden takia, mutta isi piti meidän puolia kisassa. Ihan mahtava päivä, valitettavasti jouduimme kuitenkin lähtemään ajon jälkeen kotiinpäin.