maanantai 25. joulukuuta 2017

Jouluaatto 2017!

Meidän jouluaatto alkoi jo aikaisin, huomasin Millan jännittävän joulua jo edellisenä iltana ja ennen nukkumaan menoa pikkuinen neiti kertasikin tuiki tuiki tähtösen sanoja. Siltä varalta, että joulupukki saattaisi ehtiä meillekkin kylään.

Jätimme edellisenä iltana joulupukille lahjan kiitoksena siintä, että jaksaa kiertää koko maailman lapset. Aamulla herätessä kuusen alle oli ilmestynyt lahjoja, mutta joulupukin lahja oli edelleen keittiön pöydällä. Joten päättelimme (äidin pienellä avustuksella), että ehkä se joulupukki saattaisi sieltä tulla kylään vielä ja tontut olivat vain tuoneet etukäteen osan lahjoista, mitkä eivät mahtuneet joulupukin matkaan.

Aattoaamuna ennen puoli seitsemään lapset olivat valmiita jo nousemaan ylös sängyistään. aloitinkin lähes heti riisipuuron keiton. Lapset saivat katella ohjelmia, ihmetellä paketteja kuusen alla ja kurkkia tietysti mitä missäkin luki. Oli kyllä jännät paikat etenkin Millalla kokoajan. Leikimme, herkuttelimme, söimme ja katselimme telkkarista ohjelmia aamun ihan rauhassa oman perheen kesken. Ruokailun jälkeen laitoimme kahvit valumaan ja juuri, kun sen sai kaadettua kuppiin. Oveen kolkutettiin!!! Meidän lapset olivat ihan jännityksestä ihmeissään, mutta kuitenkin todella iloisia ja vastaanottavaisia. Milla juoksi heti hakemaan joulupukin lahjan ja ojensi sen pukille ennen ehti edes kunnolla sisälle. Tuiki tuiki tähtönenkin sujui mainiosti, äidin ja isin avustuksella. Aivan ihanaa nähdä lasten ilo ja riemu ja se jännitys, se oli melkein käsin kosketeltavaa ja niin suloista.

Joulupukilla oli muutama lahja vielä jaettavana ennen kuin hänen oli jatkettava matkaa toisten lasten luokse. Ja siintä se sitten alkoi, riemu repiä lahjat auki ja ihastelu jokaista lahjaa kohtaa, jonka jälkeen seuraavan kimppuun. :) Masikin osasi tämän osion jo paljon paremmin, kuin viime vuonna ja paketit avautuivat ennätys vauhtia tänä vuonna molemmilla.

Siinä vierähtikin mukavasti aikaa uusien lahjojen parissa. Kävimme vielä Isin siskonluona kylässä ja herkuttelemassa, ja avaamassa vielä muutaman paketin mitkä olivat eksyneet sinne. Hetkeksi vielä kotiin leikkimään ja kyllä molemmat nukahtivat helposti illalla, semmoinen meno ja riemu ja tekeminen oli koko ajan päällä. En voisi olla onnellisempi tästä perheestä, joka kasvaa ihan pian lisää<3


Sain oman lahjan jo etukäteen edellisenä päivänä, ihan paras <3








Masi halusi myös syliin, mutta oli kuitenkin pieni kiire avaamaan saatuja paketteja.

 
Meidän pieni tuleva perheenjäsen sai myös oman paketin! <3

Milla ja Masi saivat molemmat ihania ja toivottuja lahjoja. Kiitos jokaiselle muistaneelle!! <3

torstai 21. joulukuuta 2017

Kolme yötä jouluun.

Viime viikonlopun vietimme Vaarilassa, ja näimme pitkästä aikaa tätejä ja serkkuja. Pääsimme myös juhlimaan siskontytön synttäreitä. Se olikin meidän viiminen kerta, kun menemme sinne suunnalle ennen vauvan syntymää.


Tänään oli Millan viimeinen kerhopäivä ja pienimuotoinen joulujuhla. Nyt meillä lapset jännittävät (etenkin Milla), että pääseekö se joulupukki kylään sunnuntaina vai ei. Ja tietysti myös sitä onko tulossa lahjoja vai ei. Tämän joulun vietämme lähes kokonaan kotona, pieni kyläily on sovittu iltapäivästä, mutta muuten ollaan ihan oman perheen kesken. Jopa kinkun paisto jää omalle kontolle, saa nähdä miten onnistutaan.


maanantai 11. joulukuuta 2017

Ilkeä virus

Meillä on edelleen pystyssä sairastupa. Vuorotellen/samaanaikaan ollaan jokainen kipeitä, joku aina pahemmin kuin muut ja toinen selviää aina sillä hetkellä pikkuisen helpommalla. Ei yhtään kivaa tämä pitkittynyt sairastaminen.Onneksi mummo kävi piristämässä meitä perjantaina. Sainkin ihanan yllärin mummon mukana. Ilmeisesti miulle oli yritetty järjestää vauvajuhlia, mutta pieleen menneiden viikonloppu suunnitelmien myötä eivät myöskään yllärijuhlat onnistuneet. Kiitos kaikille kuitenkin yrityksestä ja lahjoista! Miuta ei olekkaan niin helppo yllättää kuin luulette! :D

Pääsimme myös kirimään mummon tekemän joulukalenterin kiinni, josta saimmekin näihin sairaspäiviin mukavasti tekemistä. Etenkin kuusien askartelu oli lapsista todella mukavaa. 

Tällä viikolla olisi tiedossa neuvolaa, naistenklinikalla käynti ja siskon tytön synttärit, jolle toivon pääsevämme.




torstai 7. joulukuuta 2017

Suomi 100!

Meidän itsenäisyyspäivä ei alkanut ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Millalle nousi keskellä yötä korkea kuume, joka ei meinannut laskea lääkkeellä. Joten oli aika lähteä lastenklinikalle vuorostaan Millan kanssa. (Masin kanssa koimme valitettavasti kauhunhetkiä viikonloppuna, kun pikkuinen sai ensimmäisen kuumekouristuksensa, mikä johti lastenklinikalle menoon ambulanssilla.)
Millalla kuunneltiin keuhkot ja katsottiin korvat, crp ja valkosolut mitkä olivat kaikki kohdillaan. Ainoastaan kurkku oli punainen ja turvonnut. Siispä kotiin ja lepoa.


Meidän oli tarkoitus pitää lapsille omat pienet itsenäisyysjuhlat. (Isi oli jopa tehnyt kutsukortit) Askarrella, leikkiä, tanssia, pelata yhdessä, pukeutua hienosti, syödä hyvin ja tietenkin herkutella. Tästä jäi suurin osa pois ja vaihtui lepoon ja telkkarin katsomiseen. Päivä oli silti mukava, otimme kaikki levon kannalta.










perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukuun ensimmäinen.

Tänään on jo joulukuun ensimmäinen päivä! Meidän piti matkata tänään vaarille, mutta Milla tuli kipeäksi. Joten odotettu Vaarila viikonloppu vaihtui kotiviikonlopuksi. Harmitushan siintä tuli. Mutta helpottui huomattavasti, kun kerroin että voimme viikonlopun aikana laittaa kuusen valmiiksi.

Tätä päivää Milla on odottanut pitkään, että pääsee avaamaan kalenterista luukun. Mutta kuitenkin aamulla kumpikaan ei muistanut kalentereita vaikka oltiin laskettu jo viikko takaperin öitä tähän päivään. Pienen muistutuksen jälkeen kalenterit avautuivatkin oikein nopeasti. Masi ei tiennyt yhtään mistä on kyse.
Se aamu hetki meni suurinpiirtein näin:
Masi avaa luukun pienellä avustuksella.
Mie:"Mitäs sieltä oikein tuli?"
Masi:"NAPPI!!"
Otin suklaan ja annoin sen Masille. Masi pyöritteli sitä kädessään.
Mie:"Se on suklaata, syö se"
Masi katsoi miuta todella hölmönä.
Mie:"Se suklaa sulaa siun käteen, jos et syö sitä"
Masi maistaa todella varovasti "nappia", samalla katsoo miuta todella epävarmasti.
Hetken kuluttua, jalat käyvät kovaa tahtia, ja poika melkein hyppii :D
Masi:"Hyvää sukkaa, hyvää sukkaaaa!" (eli hyvää suklaata)
Jonka jälkeen olisi haluttu avata tietysti jo seuraava.

Tämän viikon aikana on tapahtunut paljon jouluun liittyen:
- Olen kaivanut kaikki tontut esille ja laitellut lumitähtiä ikkunaan ja kovasti odotellut, koska sitä voisi laittaa tontutkin. Jotka varmasti ilmestyvät meidän ikkunoihin tämän tulevan viikonlopun aikana niinkuin se joulukuusikin.
- Päätin myös, että haluan vaihtaa jo järjestystä vaikka tässä asunnossa onkin tullut asuttua vaan vasta kuukauden verran. Mutta tulevaisuudessakin luulen, että tykkäämme vaihtaa järjestystä aika usein.
- Olen saanut tilattua joulukortit valmiiksi, tai no tehtyä ja melkein jopa kirjotettua ja lähetettyä.
- Melkein kaikki joululahjat on ostettu ja osa jo paketoitukkin.
- Askartelimme joulukoristeita
- Teimme ensimmäiset joulupiparit
- Miettinyt paljon joulua ja sen lapsille tuomaa iloa!
- Rakastunut uudelleen kaikkiin valoihin, joita haluaisin vaan enemmän ja lisää koko ajan.
- Kadottanut osoitekirjan niinkuin joka vuosi tähän aikaan.
- Jääkaappi lumiukko on myös löytänyt paikkansa.