maanantai 27. maaliskuuta 2017

Vaarilaa ja juhlintaa

Lähdimme viikonlopuksi Vaarille yökylään, koska siellä päin oli siskoni lapsien synttärijuhlat. Laitteiden takia oli helpompi mennä yöksi, kun ajaa ees taas yhtenä päivänä. Ja oli kyllä muutenkin kiva viettää viikonloppu, jossain muualla kuin kotona.

Lauantaina oli siis kummityttöni 7v juhlat, hurjaa! Vasta muistan kun hän oli pieni vauva ja piteli tutistaan kiinni aina, kun otin hänet syliin :D Vietettiin myös lasten toisen serkun 4v juhlia :)

Sunnuntaina me näimme vielä siskon porukkaa, jotka tulivat käymään vaarilassa. Saivat serkut leikkiä keskenään vielä vähän aikaa, ennen kuin meidän piti lähteä ajelemaan kotia kohti.

Tänään starttasi uusi viikko, ilman minkäänlaisia suunnitelmia. Paitsi tietysti Millan kerho keskiviikkona ja torstaina, mutta muuten kalenteri ammottaa tyhjyyttään.
Otetaan siis rennosti ja rauhallisesti! :)

 Milla ja Vilma<3

 Pikkuinen sylineiti<3

 Aamun aloitus!

 Äidin ja Tädin murut kaikki samalla sohvalla <3

torstai 23. maaliskuuta 2017

Meidän keskiviikko.

6.00-8.30
Masi päätti herätä, mutta viihtyi vielä jonkin aikaa onneksi sängyssään köllötellen. Seitsemän aikaa me sitten nousimme ja Millakin heräsi siinä samalla. Aamupesut, hampaan pesut, aamupalat, kerhoeväät, päivävaatteet, Masin lääkkeet, Millan hiukset letille ja kerkesi siinä lapset leikkiäkkin.
Isi vei koirat ulos ja lähti töihin.




8.30-11.00
Millan pukeminen kerhoon lähtöä varten. Milla pääsikin kerhoon kaverin äidin matkassa. Ihana ystävä<3 (Säästyin happilaitteiden vaihdolta, Masin pukemiselta, kastumiselta ja Masin itkuilta Millan jättämisestä kerhoon.) Jäimme Masin kanssa leikkimään junilla ja autoilla ja legoilla, samalla pistin kahvit itselleni tippumaan ja haukkasin itse aamupalaa ja Masille välipalaa :D Mittailimme myös Masin saturaatioita leikkien lomassa.




11.00-12.30
Masille ruokaa ja Millan odotusta kerhosta. (Sama äiti toi Millan takaisinkin, ihanaa!) Millalle ruokaa ja neiti olikin samantien taas prinsessa palapelin kimpussa minkä kasasi jo aamulla kertaalleen. Millan syödessä Masille lääke (uniapneaan) ja hetki leikkiä ja Masi päikkäreille. Milla sai sen aikaa katsella televisiosta lastenohjelmia. Masin nukahdettua pelasimme Millan kanssa eri pelejä ja väritimme värityskuvia.




12.30-15.00
Masi nukkui vain 40 min unet, jonka jälkeen veimme koirat ulos. Sitä seurasi taas leikkimistä ja naksutikkareiden tekoa. Milla kuuli, kun puhuin siskoni kanssa puhelimessa synttäreistä ja mainitsin naksutikkarit mitä oli tarjolla Millan synttäreillä. Muutama tikkarin tikku ja vähän suklaata löytyi kaapista, joten neiti pääsi itse kokeilemaan niiden tekoa. Helmi-askartelua, autoleikkejä, ryhmä hau-leikkejä, muumi-leikkejä, pehmoleluja, possuja ja paljon muuta. Jälleen myös Masin saturaatioiden mittaamista.




15.00-17.00
Pieni imurointi, jonka jälkeen Masin viiksien ja happiletkun vaihto, sekä koneen putsaus. Ruuan teko lasten leikkiessä keskenään.(Samalla syntyi myös vispipuuro Mummon tuomista punaviinimarjoista, NAM!) Ruuan syönti ja takaisin leikkimään. Yhdessä pyykkien laitto narulle ja tiskikoneen tyhjennys ja täydennys, sekä lelujen siivousta.



17.00-18.00
Äidille lisää kahvia ja lapset saivat katsoa Pikku Kakkosen. Äiti sai sillä aikaa tehdä vähän rästihommia ja täytellä papereita. (jippii..!!) Mieluummin olisin kyllä leikkinyt lapsien kanssa :D
Lasten katsellessa ohjelmia kävin taas myös mittailemassa Masin saturaatioita. Koirat nopealle pissareissulle ja sitten takaisin paperien pariin.


18.00-20.00
Leikkiä leikkiä leikkiä ! Väritystä, piirtämistä, kirjoittamista samalla koko ajan keskustelua lapsien kanssa. En tiedäkkään mitään parempaa tässä maailmassa, kun astua lastenmaailmaan, heittäytyä ja vaan leikkiä. Joskus on vaan palattava todellisuuteen ja laittaa ruokaakin :D On siinäkin tietysti hyvät puolensa, mutta kotiäitinä olo on ihan mahtavaa!
Lapsille iltapuuroa, äidille myös! Isi tuli kotiin. Hampaat puhtaaksi, yökkärit päälle, iltaleikit ja halailut. Iltasatu ja Hyvää yötä! Isi vei koirat ulos, sillä aikaa, kun nukutin lapsia. Lapsien nukkuessa, itse suihkuun ja rasvat naamaan, hampaan pesu ja hetken ohjelmien katsomista ja unille!





maanantai 20. maaliskuuta 2017

4v Juhlat ja Neuvola

Nyt on synttärit tältä vuodelta juhlittu meidän perheessä. Perjantaina Millan vieraina kävivät kaksostädit, ja toivat ihanan paidan ja palapelin Millalle, minkä neiti oppikin nopeasti ja jo tänään osasi tehdä itse koko palapelin :)

Lauantaina kävikin, sitten muut vieraat. Vauhtia riitti, mutta upeasti kaikki lapset ottivat huomioon Masin happiletkun lattialla ja Masia autettiin aina, kun tarvittiin. Milla oli todella innoissaan vieraista ja tietysti myös paketeista. Itse vietin suurimman osan ajasta keittiössä, joten en ihan jokaista lahjan avausta nähnyt, enkä oikein kuviakaan kerennyt ottamaan. Mutta iso kiitos kaikille vieraille, että tulitte juhlistamaan meidän 4-vuotiasta prinsessaa.

Tänään Millalla olikin 4-vuotis neuvola. Aluksi neiti pisti äidin vastaamaan puolestaan. Mutta, kun tuli aika jäädä neuvolantädin kanssa kaksin, oli neiti super reipas! Ja Milla saikin pelkkiä kehuja! :)
Siellä oli rakennettu palikoista erilaisia torneja, piirretty ja leikattu. (tässä kohtaa Milla oli huomauttanut, että saksissa on jotakin outoa. Ne olivat nimittäin oikean käden sakset ja tyttö on vasenkätinen. Mutta oli leikannut urheasti ja hienosti viivaa pitkin.) Siellä oli myös kopiteltu palloa, potkittu sitä, seisty varpailla, kävelty viivaa pitkin, kävelty varpailla viivaa pitkin, hypätty tasajalkaa, seisottu yhdellä jalalla, katseltu kuvia (etsitty asioita mitkä olivat väärin), kuulon ymmärrystä ja näön tarkastusta. Ihan mahtavaa äidille kuulla kuinka reippaasti Milla oli siellä toiminut :)







lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kotona viiksissä ja Milla 4v!

Pääsimme viikko sitten pois sairaalasta, kotihoitoon. Masi tarvitsee edelleen happea jatkuvasti, mutta koska meillä on kotona happirikastin ja saturaatiomittari niin voimme parannella kotona keuhkot normaaliin tilaan. Osastolla oli myös ihan täyttä, joten näin teimme sitten paikan sitä enemmän tarvitsevalle.


Tämä kotona olo on ollut aika haipakkaa, koska letkuja saa koko ajan varoa ja olla pojan perässä, ettei letkut jää jumiin leluihin tai ovien alle. Onneksi Masi on antanut viiksien olla paikoillaa, eikä poikaa näytä viikset haittaavan. Millakin pääsi vihdoin taas kerhoon, kerhokaverin äidin avustuksella yhden päivän ja seuraavan kerhopäivän pääsimmekin Masin kanssa viemään, koska saimme kannettavan happilaitteen. Pääsimme siis käymään ulkona pitkästä aikaa.




Millan viralliset 4v synttärit!! 
Voi että, kun aika rientää. Minun pieni tyttö on jo 4 vuotta!!! Ensi viikonloppuna juhlimme Millaa sukulaisten ja ystävien kera, mutta tänään juhlimme meidän prinsessaa ihan omalla porukalla.


 




Paljon paljon onnea vielä Rakas Tirriäinen<3!