torstai 27. maaliskuuta 2014

Ohi kiitävät päivät.

Hui, taas on jonkun verran menny aikaa et pääsin kirjottamaan asti. Oon monena iltana jo ajatellu et kirjottaisin, mutta sitten nukkumaan meneminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Millan öiset heräilyt verottaa kumminkin itseäänkin jonkun verran ja kun päivisin saa olla koko ajan liikkeessä! Mikä on kyllä ihan hyvä itseäänkin ajatellen. Milla on nyt kuitenkin alkanut nukkua suhteellisen hyvin, päästään jo melkein joka yö kolmella syötöllä ja ensimmäinen pätkä minkä neiti nukkuu on jo 6h! :o

Viime viikonloppuna oltiin siis Myllykoskella serkkujen 1- ja 4-vuotis synttäreillä! Tuli aika vähän kuvattua siellä, mutta onneksi sai muutamiin kuviin ikuistettua tämän näille pienille tärkeän päivän ja toki heidän äidilleen ja meille muille sukulaisille, jotka katsovat heidän hurjan vauhdikasta kasvua ihmetellen :) Onnea vielä Susanna ja Max!!
 
 Rakas kummityttöki on jo 4-vuotias <3
Isä ja tytär ottaa rennosti synttäreillä!

Maanantaina mä en vaan yksin kertaisesti muista, mitä me tehtiin. Mutta voisin melkein veikata, että se jäi kotipäiväksi, tiistaina kipaisimme värikylvyssä mikä meni Millan osalta jo paljon paremmin ja neiti jopa näytti joitakin innostumisen merkkejä sotkemiseen! Taideteos on kyllä vieläkin kerholla kuivumassa ja voi olla, että siinä menee jonkin aikaa ennen kuin on täysin kuiva! :D
Väreinä meillä tällä kertaa oli keltainen (mangokiisseli) ja vihreä (pinaattikiisseli).
Keskiviikkona saimme meille vieraita. Millan kaveri C kävi äitinsä kanssa meillä tutkimassa meidän leluja. Viime viikolla kun teimme vierailun heille, oli nyt vasta vierailun vuoro. Kameran pitäisi olla koko ajan näkyvillä ja käden ulottuvilla niin pystyisi räpsimään Millalle kuvia muistoksi ja itselleen tietysti myös. Meidän pikku emäntä esittikin kaikki temput ja taidot vieraille!!

Tänään me käytiin aamupäivästä kerhossa ja oltiin sen jälkeen aika paljon ulkona. Oli niin hyvä keväinen ja hyvä ilma et oli pakko olla ulkona. Kiikutki oli tullu takasin meidän läheiseen leikkipuistoon ja hiekkaleluihin Milla sai ensi kosketuksen ja se oli todella hauskaa. Neiti vaan kikatti kun äiti lapioi hiekkaa ämpäriin ja teki hiekkakakkuja. Me syötiin myös välipala ulkona ja menikin koko hedelmäsosepurkki!

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Millan keskiviikko.

Tänään Milla päätti herätä kello 6.30!
Suuntasimme samantien hampaiden pesulle.
 Hampaiden pesun jälkeen Milla leikki kiltisti jääkaappimagneeteilla sen aikaa, että äiti sai laitettua itselleen kahvit tulemaan. 
Seuraavaksi vaipan vaihto ja vaatteiden vaihto, jonka jälkeen pääsi leikkimään siksi aikaa, että äiti voi laittaa aamupalan valmiiksi pöytään.
Ja hyvin syödyn aamupalan jälkeen, pääsee taas leikkimään.
 8.40 Milla nukahtaa syliin, mutta sänkyyn siirrettäessä herää, eikä sylikään enään kelvannut.
9.50 on uusi yritys päikkäreille. Neiti kapuaa itse syliin ja nukahtaa. Omaan sänkyynkin saa siirrettyä ilman heräämistä. 
10.30 onkin päikkärit jo ohi!
Päikkäreitä seuraa pieni lötköttely äidin sylissä ja sitten onkin vaipan vaihto!
 11.15 Syödään lounasta.
Jonka jälkeen saa ottaa xylitol-pastillin.
12.20 vihdoin olemme valmiit ulos.
Vihdoin pääsemme kiikuille asti.
 Milla ei halua nukahtaa ulos, edes kaupassa käynnin jälkeen.
Kylmän tuulen takia lähdemme sisään, neidin posket kuin pienet punaiset omenat! :)
13.45 Milla nukahtaa jälleen syliin päikkäreille, toistetaan samaa, eikä omaan sänkyyn pysty siirtämään. 
14.05 Uusi yritys ja Milla jää omaan sänkyyn.
15.00 päättää neiti herätä, mutta jatkaakin sylissä unia vielä puolituntia.
Sitten taas vähän leikkiä.
Pikkuapuri auttaa myös pyykkien laitossa, tiskikone tyhjennetään myös yhdessä.
16.15 On taas ruuan aika, jonka jälkeen luemme titelitei-kirjaa ja kissa-kirjaa!
Äiti saa samalla tehtyä lihamurekkeen ja laitettua perunat kiehumaan.
18.15 Isi vihdoin saapuu kotiin ja Milla on taas syömässä isin kanssa!
18.45 Milla pääsee kylpyyn, jonne ehtikin mennä ennen kuin saimme vaatteet pois.
 19.30 Iltapalan aika
20.20 Päättää Milla nukahtaa jo äidin syliin! 

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

?!?

Tää viikko onkin mennyt ihan hurjan nopeesti.. Milla on tykännyt hurjasti leikkiä saamillaan lahjoilla! Ja tykkää varmasti vielä pitkään tutkia niitä. Kokosin Millan lahjat tähän vielä kuvina :)

Tällä viikolla Milla oppi juomaan nokkamukista! Neiti pääsi pitkästä aikaa kiikkumaan. Sehän onkin vasta mukavaa puuhaa neidin mielestä ja sitä tehdään niin pitkään, kun äiti jaksaa kiikuttaa! Käytiin me myös perinteisesti kerhossa ja torstaina kerhossa oli kerhokuvaus. Arvelin, että Milla vierastaisi niin paljon kuvaajaa, ettei saataisiin minkäänlaista kuvaa, mutta ei! Ei kyllä hymykuvaa tullut, mutta ei itkettykkään!! Parin viikon päästä sitten näkee millaisen ilmeen kuvaaja sai tallennettua kameralle.
Perjantaina kävimme Millan kaverin C:n ja hänen äitinsä kanssa ihan ytimessä. Olisimme menneet Millan kanssa hakemaan Elisa Studiolta Robinin nimmarin, mutta jonojen ollessa huimat päätimme jättää sen väliin. Kävimme kahvilla ja lähdimmekin metrolla takasin päin. Me jäimme pois Itiksessä, (C jatkoi matkaa äitinsä kanssa heidän kotiinsa) Isi nimittäin tuli suoraan töistä itikseen ja kävimme ostamassa lahjan Millan pikkuserkulle ristiäislahjan. Lauantaina pikkuneiti sai nimekseen Mila! :) Ristiäisten jälkeen kävimme Ukilla kylässä, jossa Milla tykkää kiivetä rappusia ylös ja suurinosa ajasta, kun neiti oli hereillä Ukilla niin siellä rappusissa roikuttiin! :D

Tänään isi teki meille aamulla lettuja ja itse kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä tehdä mustikkapiirakan pellille ja se jopa onnistui. Isot kiitokset Ukille mustikoista!!

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Millan 1-vuotis synttärit!

Koko loppuviikko menikin siihen kun järjestelin ja valmistelin Millan lauantaisia 1-vuotis synttärijuhlia. Pikkunenhan täyttää 1, vasta virallisesti 11 päivä tiistaina, mutta oli helpompi pitää synttärit viikonloppuna kun arkipäivänä. Pääsivät kaikki minunkin sukulaiseni kauempaa juhlistamaan Millaa.

Lauantai aamusta alkoikin kauhea touhotus ja stressi pukkasi päälle.. Ahisti ja oli kauhea kiire. Oli ruoka tekemättä, osa tarjottavista oli tekemättä tai puoliksi vain tehty. Kaikki piti saada tarjolle. Kaikki oli vielä kesken, kun ensimmäiset vieraat tulivat, mutta onneksi he auttoivat meitä, että saimme synttärit kasaan ja tarjottavat pöytään!

Meillä kävi mukavasti vieraita ja Millakaan ei ujostellut niin paljon kuin olisin luullut. Ajattelin että neiti olisi koko ajan sylissä, mutta ei. Vähän väliä ITSE sain katsoa missä neiti oli. Monen monta kertaa sain kysyä, että missä Milla, mutta aina neiti oli löytänyt itselleen leikkikaverin tai sylin missä oli hyvä olla. Huolehdin siis aivan turhaan.

Tarjottavia oli paljon, mutta ne loppujen lopuksi menivät aika hyvin kaupaksi. Osan kyllä jo alunperinkin jätin laittamatta tarjolle. Lahjoista Milla ei itse oikein välittänyt. Rusetit ja paperit olivat kivempiä, mutta siinä vaiheessa kun lahjat oli äitin ja isin avustuksella avattu, löytyi paljon mieleistä neidillä. Kaikki olivat kivoja ja jokaista tutkittiin päivän aikana omalla vuorollaan. Milla saikin aivan ihania lahjoja!!

Kiitos vielä kaikille vieraille lahjoista ja että tulivat paikalle juhlistamaan meille tärkeää pikkuneitimme ensimmäistä syntymäpäivää!

 "Isi tässä on vielä 98 ilmapalloa puhaltamatta!"
Ovikoriste :)

Lahjojen avausta!
Alkuhetken kiinnostusta lahjoihin.
 Mummin ja Serkku tyttöjen tekemät aivan ihanat kortit!
 Kynttilän puhallus isin ja ankan auttamana :)
 
Synttärisankari
 Ihana Max♥♥
 Henna♥♥
 Murut♥♥
Serkukset leikkimässä ja täti vahtimassa