torstai 27. marraskuuta 2014

Sairastetaan edelleen....

Ultrassa käyty ja kaikki oli hyvin! Lapsivettä tarpeeks ja virtaukset kunnossa. Ei mitään moitittavaa. Melkein keskikäyrälle menee vauva.. 2323g paino arvio tällä hetkellä. Isikin pääsi mukaan, kun saimme Millalle perään katsojan. Tosin emme olleet huoneessa kuin 15min yhteensä ja siitäkin ajasta suurimman osan lääkäri kirjasi lukuja ylös. Ultrassa ei ollut mitään katselu mahdollisuuksia, vaan lääkäri viuhtoi menemään ja otti mittoja. :D Sinänsä reissu oli isin kannalta turha, mutta pääsipähän nyt kuitenkin mukaan. 

Milla on edelleen pikkuisen kipeä aamuisin ja öisin vähän röhisee, nenä vuotaa koko ajan, mutta muita oireita ei ole. Olemme kuitenkin olleet vaan kotona ja käyneet pikaisia ulkoilureissuja.
Saatiin viikolla vähän leivottua pipareita ja maanantaina sain vihdoin valmiiksi ja lähetettyä pikkusiskoille oma tekemän joulukalenterin!
Tänään käytin Millan lääkärissä, kun aamulla huomasin kuinka pikkuisen silmä oli punainen ja rähmi. Onneksi saimme ajan, vaikka en soittanutkaan heti aamusta. Toki saimme odottaa ennen kun pääsimme sisään, vaikka aikamme oli mennyt. Onneksi odotustilassa oli vähän leluja, joista Milla jaksoi vähän kiinnostua.
Lääkäri tutki Millan hyvin ja onneksi muuta ei löytynyt kuin se silmätulehdus, vaikka ei sitäkään olisi tarvinnut olla. Olemme olleet jo ihan tarpeeksi kotona pienen nuhan takia. Saimme silmään tippoja ja rasvaa. Tippoja on jo ilkeä laittaa, mutta rasva se vasta iljettävää onkin. Väkisin pitää toista kiinni ja tunkea pienestä tuubista hyvin varovasti toisen silmään töhnää. Toivottavasti tämä sairastelu loppuisi sitten tähän, eikä ilmaantuisi enään mitään muuta.

maanantai 24. marraskuuta 2014

Pikkuneiti sairastaa

Oo, niinkuin Milla sanoo joo :D Eihän tässä muuta ku sairastelua kotosalla, Millalle päätti sit iskeä flunssa. Tarkotus oli perjantaina mennä mummolaan viikonlopuksi, mut eihän se sit onnistunu. Jos jotain hyvää haettava, niin saimme ainakin käyttää saunavuoromme!
Milla on ollut todella reipas vaikka onkin kipeä. Lauantaina kävimme itiksessä vähän käppäilemässä, mutta huomasi, ettei neiti ihan kunnossa vielä ole. Tahti ei nimittäin ollut yhtä nopea kuin yleensä. Nyt vihdoin Itikseen on avattu Moomin Shop! Sehän vasta olikin neidin mieleen! Kun taas ei niin äidin tai isin kukkaron mieleen, mutta jäihän sieltä käteen pikku potilaalle muumipappa muki! Mikä olikin käytössä heti seuraavalla ruokailulla kotona.  
Eilen aamulla aamupalan jälkeen ja pienen leikkihetken jälkeen lähdimme pienelle happihyppelylle ja testaamaan ensimmäistä kertaa jo viime vuonna ostettua pulkkaa! Vähän Millaa jännitti mut kyllä hymyjäkin sieltä tuli. Isin kanssa jopa laskivat kerran pikkuisen mäen! Päikkäreiden jälkeen kävimme vielä Jumbossa metsästämässä joululahjoja, mut enpä mä osaa enää ostaa joululahjoja! Millalle on niin helppo keksiä, mutta muille.. siitä tulee päänsärkyä tai ainakin kovasti ahdistusta! :S
Huomenna onkin sitten seuranta ultra ja saimme Millallekkin hoitajan ultran ajaksi, että isikin pääsee mukaan :) Eiköhän kaikki ole siellä hyvin, siihen malliin tälläkin hetkellä mahassa muljuaa. Mutta toivotaan nyt kumminkin vielä, että kaikki on hyvin!!


tiistai 18. marraskuuta 2014

Liikuntahulinat ja toimintaa.

Lauantai iltana meille tuli yökylään Millan serkkuja kolme kappaletta! Milla olikin siintä aivan innoissaan ja ei olisi millään halunnut käydä nukkumaan, vaan peuhata heidän kanssaan. Yöunetkin meni sit vähän pipariks, mut eipä yks yö haittaa. 
Sunnuntaina herätessä me lähdimme liikuntamyllyn liikuntahulinoille ja Ukki ottikin kaikki serkut kyytiin ja jatkoimme perheen kanssa matkaa kirkolle. Tarkoitus oli perhemessun jälkeen mennä kokeilemaan saippuan tekoa ja tapaamaan nukkumattia, mutta meidän pikku neiti päättikin nukahtaa messun loppupuolella, joten päätimme lähteä kotiin. (Taisi olla viimeinen kerta, kun osallistumme perhemessuun :D) Loppupäivä menikin sitten yllättävän rauhallisissa merkeissä kotona, kävimme tietty myös kaupassa ja hakemassa isille perinteisen sunnuntai pizzan! Päätin myös kokeilla yhtä muffinsi reseptiä ja lopputulokseen muffineista olin tyytyväinen, koristeluun en niinkään :D
Maanantaina neuvolatäti soittikin juuri, kun Milla oli kerhosta saavuttuamme mennyt päikkäreille ja ilmoitti, että aika ultraan tulisi lähiaikoina. Varmistaaksemme, että vauva on kasvanut hyvin. Milla nukkui päikkäreitä vaan puolituntia, mutta silti jaksoi hyvin Hoplopissa juoksennella ja telmiä! Kävelimme Hoploppiin johon isi saapuikin suoraan töistä tullessaan ja pääsimme autolla kotiin, että ehdimme tehdä hyvin iltapuuhat!

Tänään perhekerhon jälkeen sainkin puhelun, että seuranta ultra aika olisi tiistaina. Onneksi isi sai siihen vapaa päivän ja luultavasti saamme Millallekkin mieluisan hoitajan, joten isikin pääsee näkemään vauvan! :)

"Naurat ja taputat käsiäsi
hymyilet ja siristät silmiäsi. Minä olen sinun äitisi, minä. Sinä minun lapseni, juuri sinä."

perjantai 14. marraskuuta 2014

Jälleen saunaan!

Milla on koko viikon ajan aamusin heränny 8-8.30 välissä. Toki neiti on menny vähän myöhemmin nukkumaan kuin yleensä, mut on se vaan hassua ku rytmi vaihtuu noin yhtäkkiä. Vielä viime viikolla me herättiin 6-7 välissä! (Paitsi perjantaina! Neiti taisi tietää, että on vauvan neuvola 9.30 ja pitää keretä syömäänkin sitä ennen..)
Keskiviikkona kävimme vielä pulikoimassa Itiksen uimahallissa. Millasta on kuoriutunut aivan huikea vesipeto! :) Pakko siis käydä vielä, kun voidaan! Leipominen on tällä viikolla jäänyt, mutta ajatuksia siitä mitä haluaisin tehdä on kyllä hurjasti! Nyt on vaan vielä joulukorttien teko tässä samalla, sekä pikkusiskoille jonkun näköstä joulukalenteria, jos vaan kerkeän tekemään. Varokaahan vain! ;) 
Tänään oli siis vauvan neuvola ja olikin ihanaa taas päästä kuuntelemaan sydänääniä, vaikka tiesin vauvalla olevan kaikki hyvin, sen verran rivakasti se mahassa potkii ja möyrii. Sf-mitta ei ollut kasvanut, mut neuvolatätikin tunsi vauvan kuitenkin kasvaneen. Verrattiin Millan aikaisiin mittoihin niin olivat aivan samat! Nyt sitten neuvolatäti kysyy lääkäriltä mielipidettä, mennäänkö kasvun seuranta ultraan vai ei.. Sieltä soittoa siis odotellessa. Milla oli todella nätisti, kun kuuntelimme vauvan sydänäänet, eikä tainnut pelätä tällä kertaa ollenkaa. Näytti vaan kovasti mahaani ja sanoi vauva vauva. Ja nauroivat neuvolantädin kanssa yhdessä minun navalleni, joka on kääntynyt ihan väärinpäin :D

Pääsimme tänään myös saunaan pitkästä aikaa. Remontti on siis valmis! Tai oikeastaan olisi ollut jo viime viikolla, mutta eipä meille muistettu ilmoittaa :( En tiedä olisiko nytkään ilmoitettu, ellen itse olisi kysellyt saunan remontin valmistumista. Onneksi nyt kuitenkin pääsimme saunaan, oli kyllä paremmat löylyt, kun aikaisemmin. Millakin käveli reippaasti tietäen minne olemme menossa ja mitä tulee tapahtumaan. 

Pikkuneidin lempiherkku taitaa tällä hetkellä olla rusinat, joita pitää muistaa ostaa lisää! Myös muumeja muistetaan syöttää kovasti :) 

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivä 2014!

Eilen kävimme aamusta uimassa ja vietimmekin siellä ihan mukavasti aikaa. Milla rakastaa uimista ja tykkäsi hurjasti olla siellä. Vaikka lastenallas oli varattu vauvauinneille ja muut altaat olivat vähän liian viileitä saimme ajan kulumaan hyvin porealtaassa. Päikkäreiden jälkeen siivosimme taas rutkasti! Isihän taas suurimman työn teki, mutta olimme Millan kanssa kovasti apuna ja tukena :) Olkkari sai taas vähän uutta ilmettä ja vauvalle sain tyhjennyttyä yhden kaapin mihin saa laitettua vaatteet! Kakkupohjia tuli tehtyä kaksin kappalein ja kumpaankaan en ollut itse tyytyväinen, mutta Millan kanssa kuorrutettiin pohja piiloon tänään aamulla ja Milla pääsi auttamaan äitiä koristeluissa.
Tässä lopputulos:
Annoimme isin jopa nukkua aamulla pidempään, teimme kakun valmiiksi ja keitimme kahvit. Sitten menimmekin lahjojen kera herättämään isin. Milla oli suurena apuna avaamassa isin lahjaa! Aamupäivällä kävimme puistossa ja vietimme aikaa perheen kesken, päikkäreiden jälkeen käväisimme viemässä ukille kortin ja syömässä herkkuja sielläkin!
Vauvakin aloitti jo viideltä aamulla Isänpäivän juhlimisen, tietysti juuri silloin, kun Milla on päättänyt nukkua pidempään. Koko viikonlopun äidin iso tyttö onkin nukkunut noin kahdeksaan. Saa nähdä jatkuuko neidin pitempään nukkumiset myös arkena vai onko tämä vain viikonlopun herkkua?! Masu-asukki on kyllä muutenkin todella aktiivinen tapaus!! Huomenna tulee täyteen rv 32!!!

Iloista Isänpäivää kaikille isille!

perjantai 7. marraskuuta 2014

Nopea viikko :o

Leivontaa leivontaa! Tehtii Millan kanssa pursotettavia murokeksejä, jotka dipattiin paistamisen jälkeen suklaasee ja koristeltiin. Tuli muuten todella hyviä!! Ollaan molemmat ihan koukussa appelsiinikiisseliin, mutta teimmekin vaihteeksi ananaskiisseliä, joka ei yllätys yllätys maistunutkaan Millalle.
Millan tekemä pipari erottuu hyvin joukosta :)
Viikko on mennyt todella nopeasti ainakin meillä! Olemme käyneet paljon kerhoissa, olleet ulkona, nauttineet pienestä määrästä lunta, kävelleet vesisateessa, odottaneet isiä kotiin ja leikkineet paljon ja ottaneet ilolla vastaan, joka ikisen potkun ja liikkeen, jonka vauva on meille antanut. 
Milla pääsi kokeilemaan uusia talvikenkiään, aluksi neiti kävelikin kuin pieni ankka, mutta nopeasti tottui uusiin kenkiin ja taas oli vauhtia pikkuisen neidin menossa. 
Perjantaina isillä oli vapaapäivä kellarin siivousta varten. Aamulla kävimme ensin koko perheen voimin kerholla tekemässä Ukille isänpäiväkortin ja päikkäreiden jälkeen isi saikin siivottua kellarin oikein kunnollisesti! Hyvä ISI! 
(ehkä asuntokin alkaa pikkuhiljaa muotoutua uuteen muotoonsa ja odottaa vauvan tuloa.)

lauantai 1. marraskuuta 2014

Mummola viikonloppu!

Olimme viikonlopun mummolassa. Milla oli aivan innoissaan jo perjantaina pakkaamassa mummolaan. Unilelut lähtivät sängystä hyvin äkkiä, kun äiti kaivoi Millan oman matkalaukun esille. Vaikka neidillä olikin pientä flunssaa, mikä sitten paljastuikin loppujen lopuksi johtuvan puhkeavasta hampaasta.

Mummolaan tullessa Milla muisti kaikki siellä tehdyt asiat ja Siru-hauvakin sai heti luun. Tutut mummolan lelut löytyivät hyvinkin rivakasti! :) Leivoimme Mummon kanssa joulupipareita ja -torttuja. Mummo oli tehnyt maukasta hyydykekakkua 18-vuotis kihlajaispäivänsä kunniaksi. 

Tänään kävimme katsomassa millaista olisi maanantaina järjestettävässä perhekerhossa. Siellä oli ihan mukavaa, mutta se ei taida olla meitä varten suuren kävijämäärän vuoksi. Suurin osa lapsistakin oli paljon vanhempia kuin Milla. Ja Millan ikäluokkaan kuuluvat lapset olivat löytäneet tiiviit porukkansa, johon ujomman neidin on vaikea päästä. Tulipahan käytyä kumminkin.

Millan yleisin sana mitä hän käyttää taitaa olla kiitos :) (Millan kielessä aikaisemmin "toss" nyt "kiitti".) Aina ja kaikesta neiti kiittää ja muistaa myös muistuttaa isiä ja muita kiittämään. Aamuisin isi vie koiran ulos, Milla kiittää. Milla saa katsoa aamu Muumit telkkarista ja kun Muumit loppuu, Milla kiittää. Käydään puistossa keinumassa ja muutenkin leikkimässä, pois lähtiessä, Milla kiittää! Millalta vaihetaan vaippa tai saa vaatteet päälle, Milla kiittää. Kylvyn jälkeen, Milla kiittää! Milla siis todella kiittää kaikesta ja vähän ylikin :)

Tänään ehdoton kohokohta oli varmasti se, että pimeän ulkoilun jälkeen pääsi isin kanssa kahdestaan kauppaan! Silloin, kun lapsi ei ole lähellä tai edes samassa tilassa huomaa, kuinka arvokasta äitiys ja lapsen kanssa vietetty aika on! En mä enää ees osaa olla ilman Millaan. Nytkin odotin ikkunassa, koska neiti palaa isin kanssa kotiin. Toki käytin myös koiran, tyhjensin ja täytin tiskikoneen, laskin Millalle kylvyn ja laitoin yövaatteet valmiiksi, mutta ei niistä mikään tuntunut samalta, kun Millan kanssa tehdessä! Mutta Millalle on todella arvokasta olla kahdestaan isinsä kanssa