keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Paketteja ja viiminen uinti..

Eilen kävimme ystäväni ja hänen 4,5kk poikavauvan kanssa perhetalo Naapurissa. Siellä oli Millalle ja poitsulle mukava lauluhetki, josta kummatkin näytti tykkäävän :) Syötimme lauluhetken jälkeen lapsoset ja lähdimme ulos ja kaupassa käymään, koska molemmilla oli päikkäri aika ja nukkuvat paremmin ulkona.
Taistelimme myös illalla pesulan pesukoneen kanssa, koska mulla ei ollu hajuakaan kuinka sitä käytetään ja mihin luukkuun ne pesuaineet tungetaan. Millaki konttasi vähän väliä pesukoneen taakse kokeilemaan letkuja, se ei kyllä auttanut koneen toimintaa pohdiskellessa. Kovasti pikku apuri, yritti auttaa äitiä :D
Tänään työmies vihdoin rupesi laittamaan laattoja kylppäriimme, mutta tarvitsemme vielä putkimiestä eikä hänen tulostaan tiedä. Toivon vaan, että saisimme kylppärin toimimaan mahdollisimman nopeasti. Tämän jälkeen osaa kyllä arvostaa todella omaa kylppäriä :)
Tältä se näyttää tällä hetkellä:
 Päivällä kävimme vastaanotimme kotiimme uuden keittiönpöydän. Se on tosin kahdessa pahvilaatikossa, odottamassa Isin kokoamista. Mummi lähetti myös postia pyynnöstäni, siellä oli Millan jumpsuit mikä oli joulun tiennoilla jäänyt mummilaan ja oli siellä tietysti myös Mummin itse ostama aivan ihana body Millalle! Kiitos Mummi!! Samalla kun haimme postista Millan paketin kävimme myös hakemassa täydennystä vaippa varastoihin, mitkä hupenevat silmissä! Pikkuneidin synttärikutsujakin on tullut tässä mietittyä ja niihin löytyikin kutsupohjat. Nyt pitäisi vaan tietää millaiset niistä kutsuista tulee :D
Pakettia lähdettiin hakemaan väsyneenä.
Millan paketista löytyi myös pupu askartelu!
Illalla olikin sitten meidän viimeinen vauvauinti, kauhean nopeasti meni kaksi kuukautta. Milla sai diplomin jo viime kerralla kotiin, mutta nythän vasta diplomi on ns. voimassa. Tämä viimeinen kerta oli Millan puolesta ehdottomasti paras, neiti vaan läiskytteli ja roiski vettä päin isiä! :)






tiistai 28. tammikuuta 2014

Kamerafanit!

Kun kuvasin laattoja blogiin, niin näin siinä kävi:
Koita nyt sitten näiden kanssa ottaa, jotain kuvia :) Mutta ainakin meillä oli hauskaa.

Kaikenlisäksi tänään työmiesten tullessa töihin sainkin tietää, ettemme saakkaan valita laattoja. Sen tekee kuulemma vuokranantaja. Toisaalta kyllä ymmärrän, että vuokranantaja valitsee, mutta sitä en että ensin luvataan ja sitten otetaan lupaus takaisin ja sitten taas luvataan ja otetaan pois. Nyt ei siis tiedetä millainen kylppäristä tulee ennen kuin se on valmis.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Viikonloppu kuulumisia.

Perjantaina pystyimme olla kotona, koska työmiehet vain tasoittivat kylppärin lattiaa ja valoivat lattian. Ennen kun työmiehet lähtivät kotiin toivat ne meille viikonlopuksi mietittävää kotiin, nimittäin kylppäriin saamme laatat ja nyt ne pitäisi valita. Vaihtoehtoja ei kumminkaan ole kovin paljon, mutta sai silti tuotettua meille todella paljon pään vaivaa. Luulisi, että olisi kiva valita laattoja ja onhan se! Mutta sitten kun tuodaan joku tietty valikoima josta pitäisi valita parhaat, voin kertoa ettei tule yhtään mitään. Hankalinta on varmaan se, kun ei pääse näkemään miltä lopputulos näyttää.
Itse tykästyin ruskeisiin sävyihin ja Isi sanoi ainoan sinisen olevan mieluinen, mutta yhteisymmärryksessä lopputuloksena oli valkoiset seinät ja musta lattia! Toivottavasti se oli oikea valinta. Senhän näkee vasta sitten kun koko kylpyhuone on valmis.

Lauantaina kokeilin pitkästä aikaa onnistuisko pannarin teko vihdoin. Kaksi kertaa aikasemmin olen yrittänyt ja aina pannari on epäonnistunut, mutta ei tällä kertaa! Siitä tuli melkein yhtä hyvää kun äidin tekemä. Maukkaan aamupalan jälkeen lähdimme vaihteeksi Jumboon kiertelmään alennusmyyntejä. Muutamia löytöjä Millalle teinkin, mutta ostokset jäivät aika vähäiseksi. Mikä sopii ainakin lompakolle!
 Violetteja jarrusukkia pienillä kimallus yksityiskohdilla ja sukkahousut jarruilla!
Tähtihousut, joita jo aikaisemmin kattelin mutta nyt -60% alennuksella.

Sunnuntaina suuntasimme aamulla Itikseen, niinkuin normaali viikonloppuun kuuluu, kun olemme kotona viikonlopun. Millan nukkuessa päikkäreitä, kävimme syömässä Momentossa.
Ruokailun jälkeen suuntasimme uimahalliin, joka oli mukava kokemus Millalle ja tietysti myös äitille ja isille. Onneksi Itiksen uimahallissa on tarjolla perhepukuhuoneita, joka on paljon helpompi ratkaisu vielä, kun Milla on niin pieni. On huomattavasti helpompi antaa Milla toisen vahdittavaksi, sillä aikaa kun itse pukee. Uintireissu oli muuten mukava ja hauska, mutta loppu saunominen latisti sitten ainakin äidin tunnelman! Saunassa ei kuulemma olisi saanut syöttää pientä lastaa saatikka tuoda koko saunaan tai UIMAHALLIIN...!
No mutta uimahalliin ollaan kyllä menossa uudestaankin, toivottavasti samat mammat eivät satu silloin samaan aikaan saunaan.

Uimisen jälkeen maistuikin lämmin kahvi, kaakao ja tietysti Ciao! Caffe:n jäätelö :P
Milla tykkää katsella ohi kulkevia ihmisiä ja vilkuttaa niille, heti kun jäätelö on syöty! Ettei vaan äiti syö kaikkea :)

Vielä yksi pakollinen lumikuva, näitä ei ole kovin montaa, koska ulkona on ollu niin hurja pakkanen, etten ole raaskinut kameraa kantaa ulkona mukana.

torstai 23. tammikuuta 2014

Koko ajan liikkeellä! (ja kamera kotona...)

Maanantai aamuna ne remppamiehet olikin sitten aamulla rapun edessä, kun isi käytti Taikaa ulkona. Mutta ovelle tulivat vasta kello 8 niin kuin oli sovittu. Kuvittelin että remppa lähtee hyvin käyntiin, kun olimme tyhjentäneet kylppärin jo valmiiksi. Lattiat ja rappukäytävä tuli kyllä suojattua, siihen se sitten jäikin. Nimittäin tarvitaan putkimiestä, joka pääsee vasta keskiviikkoon. Eli periaatteessa remontin aloitus siirtyi kahdella päivällä eteenpäin. Toivottavasti tämä on ainut hidaste.. tai jos ei ni toivotaan ettei niitä tule kovin montaa. Haluan nimittäin saada Millan 1v synttäreille vessan käyttökuntoon!

Isi oli kuumeen takia kotona maanantai päivän. Iloa siitä meille ei kumminkaan kovin paljoa syntynyt, kun isi paranteli itseään nukkumalla. Kävimme Millan kanssa hakemassa jo valmiiksi saunan avaimen, jotta pääsemme vessaan sitten kun emme voi käyttää enää omaa kylppäriä. Samalla saimme pesutuvan avaimen, jotta pääsemme myös pesemään pyykkiä, miltä tässä perheessä ei voi välttyä!

Tiistainakin isi oli kipeänä kotona, joten me annettiin Millan kanssa isin levätä ja lähdimme tutustumaan yhteen meille uuteen perhetaloon! Siellä Milla aluksi vähän seuraili muiden touhuja, mutta äkkiä oli mukana leikkimässä. Ruokakin maistuu aina paremmalta kavereiden kanssa. Seuraava päiväkin meni leikkipuistossa olessa, kun vihdoin ne putkimiehet tulivat aloittamaan rempan ja meillä kotona oli niin kova meteli, ettei Milla pystynyt nukkumaan päikkäreitä. Eikä neiti kyllä pahemmin tykännyt leikkiäkkään kovassa metelissä. Illalla meillä olikin sitten toiseksi viiminen vauvauinti ja olimme varanneet mukaan kameran, jotta saisimme muutaman kuvan Millalle muistoksi vauvakirjaan. Harmikseni kotona huomasin, että kameran asetukset eivät olleet mitkään parhaimmat, mutta onneksi on vielä yksi mahdollisuus ottaa kuvia.

Kuten kuvista huomaa, ne ei ole mitään parhaimpia! Mutta ainakin näkee, että uimassa ollaan oltu.
Tänään meidän kirkolla olikin vauvaperheille suunnattu tapahtuma! Poikkesimme sinne viettämään aikaa, pois remontin edestä. Kamera ei tullut mukaan, mutta kävimme muskarissa ja kiertelimme kojut, maistelimme marttojen tekemiä soseita ja osallistuimme arvontoihin. Näimme myös neuvolan tädin ja monia tuttuja puistotätejä!
Tapahtumassa jaettiin myös vauva-kasseja, joista saimme onnekkaina yhden! Vauva kassi sisälsi ruokalapun, pikkusen Ainun-pupu kassin, uusimman Kaksplussan ja meidän perheen, Muksun mustikkakiisselin ja puolukkapuuron, Onnin Banaanimustikkavellin, sekä esitteitä lähellä olevista kerhoista ja vauva-arkeen kuuluvista asioista.


sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ti ti ti ti tilttamaan...

Koskahan tässä oikeesti ite tilttaa, kun luulee jo et Millan ruokaki lämpenee pelkästään pöydällä. Pesukonekkin on jo tietokone puhekielessä, lisäksi kaikki muu!
No ei oikeestaan, välillä päästään hyvillä unilla ja välillä vähän vähemmällä ja sitten löytyy niitä ääripäitä, kun ei nukuta ollenkaan. Onneksi niitä ei ollenkaan yö unia ei tule peräkkäisinä öinä ja niitä on aika harvoin.

Viikonloppu taas meni menojaan todella vauhdikkaasti. Aina sitä odottaa niin kovasti ja sitten se onkin jo ohi. Meillä oli kyllä ihan mukava viikonloppu ja vietimmekin sen kotona, osaksi pakkasten takia. Viikonlopun alusta on itselläni aika huterat muistikuvat, laitettakoon ne väsymyksen piikkiin.

Lauantaina kävimme Itiksessä vähän pyörimässä ja katselemassa, mutta ei sieltä tällä kertaa tullut ostettua oikein mitään. Kävimme Millan kanssa Itiksen sisällä kiertävän junan kyydissä.
Iltapäivällä/illalla vihdoin saimme huoneet vaihdettua, vaikka siivottavaa riittää vielä ni suurimmaksi osaksi tavarat ovat siellä missä pitääkin. Yöllä sitten valvottiinkin Millan kanssa yskäkohtauksen takia tunnin verran, jonka jälkeen neiti nukkuikin loppu yön tunnin pätkissä.

Sunnuntai aamu alkoikin Millan kanssa jo kuudelta, jolloin pikkunen päätti, että nyt on noustava ylös. Pienen heräilyn jälkeen laitettiin pesukone ja tiskikone rullaamaan. Isin herättyä tein pitkästä aikaa mielihalun johdattelemana lusikkaleipiä.
Millan päikkäreiden aikaan lähdimme käymään Ikeassa ja siinä samalla poikkesimme matkan varrella olevissa kaupoissa, jonka jälkeen suuntasimme taas kotiin siivoamaan. Isi pääsi myös kokoamaan jo aikaisemmin Ikeasta ostetun pöydän ja hyllykön pikku apurin kera :D


Viikonloppu on ollut aika lailla siivous-painotteista. Johtuen siitä, että saimme viime viikon torstaina tietää meillä alkavan kylpyhuoneremontti maanantaina. Eletään siis huomisesta alkaen jänniä aikoja 4-5vko ilman kylpyhuonetta, ei vessaa ei suihkua ei pesukonetta....
Lähin vessa löytyykin sitten naapurista tai muutaman talon päästä saunatiloista. Suihkussakin saamme siellä käydä silloin tietysti kun ei ole muiden käytössä. Nyt vielä ootellaan saammeko pesutuvankin käyttöön vai pitääkö meidän mennä sukulaisten luo kylään vuorotellen jätesäkki mukana :)

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Aina ei kerkee..

Aina ei kerkee päivittelemään ni nyt sit kaikki kerta rysäyksellä.

Viime viikolla Milla on nukku neljä yötä omassa huoneessaan yksin ja eka yö ei ollu niin hyvä, mut kaks seuraavaa ollaan päästy kahdella syötöllä läpi ja sit se kun neiti herää aika aikasin ni aamulla nukkuu mun vieressä sen puol tuntia :) Neljäs yö meni muuten hyvin, mut Milla sai jonkun yskäkohtauksen eikä meinannu saada sitä kuriin ni valvottiin neidin kanssa keskellä yötä parisen tuntia ja sit otin suosiolla viereen loppu yöks. Mä en ittestäni voi oikein sanoo niin, koska en oo viel tottunu et pikkunen onki yksin jo, vaan vahtaan edelleen itkuhälytintä ja mietin koko ajan et hakisin sen viereen tuhisemaan
Ehkä tähän tottuu ajan kanssa.....
Keskiviikkona käytiin tän vuoden ekas vauvauinnissa ja Milla ei edelleenkään tykkää sukeltamisesta. Mut leikkiminen ja veden läiskyttäminen on kivaa! Myös semmonen istuinrengas on Millan mieleen :) Meinas pikkunen oikeen nukahtaa semmoseen, kun uintitädit laitto vielä rauhallista musiikkia. Mut nukahti sit onneks vasta autoon. :)

Torstaina sit palas perhekerhotkin joululomalta ja me suunnattiin sinne. Koska nää kotiolot alko olee kohta taas niin nähty ja typerät ilmat ei anna ees mahollisuutta lähtee ulos. Onneks kerho alko ja oli tässä lähellä ni ei haitannu vaikka vähän satoi, koska ei keretty kastumaan. Takas tullessa Milla nukahti vaunuihin ja meinasin lähtee kävelemään pitemmän lenkin, mut tottakai mun iloks alko sataa ja kotiovella olin sit ihan märkä.. En sit kuitenkaa haluu tehä itteeni kipeeks. Sain onneks kannettua Millan sänkyyn viel hetkeks jatkamaan unia. Sit kun katoin ikkunasta ulos ni tottakai mun tuuril se sade oli loppunu!
Viikonlopuks lähettiin Mylsälle kattomaan, vähän pääsee pois koti kuvioista. Vaikka ei niissä mitään vikaa ole, on vaan kiva pikkusen reissata välillä. Ja Vaarin luona me päästään saunaa, kun meillä ei omaa semmosta ole. Vähän kyl harmittaa kun Vaari ei itse ole paikalla vaan Ruotsissa pikkusella lomalla, mun kaksospikkusiskojen kanssa. Toivottavasti pitävät hauskaa!

Lauantaina me käytiin siskon perheen kanssa kauppakeskus Veturissa vähän kattelemassa ja pyörimässä ja ihan vaan aikaa viettämässä. Sieltä ostin itelleni pari leivonta juttua, mut ei oikein muuta. Oli kivaa vaan pyöriä ja katella! Käytiin me sit kumminkin mäkkäris syömässä.
Viikonloppuna oltiinkin melkein koko ajan siskolla :) Vähän leikittiin, kahviteltiin ja juteltiin. Kivaa oli ja Millakin pääs näyttämään pikkusen konttaustaitoja kummitädille! Isikin sai seuraa siskon miehestä frisbeegolf-kierroksille. 


Milla ja Max♥
Tytöt♥
Kotia kohti..
 Maanantaina meil oli neuvola ja neiti on kasvanu ihan hyvin, vaikka meneekin -10 käyrällä. Painoa meidän prinsessalla on 7390g ja pituutta löytyy 69,2cm. Painoa ois voinu tulla pikkusen enemmän lisää, mut nyt kun Milla oppi jouluaattona konttaa ni se kuluttaa enemmän. Eli äidin pitää olla aktiivisempi ja uskaltaa syöttää enemmän. Kaikki oli hyvin ja Millaa taas vaan kehuttiin neuvolassa ja nyt aletaan pikkuhiljaa siirtyä ihan normaaliin maitoon. Katsotaan kuinka se sujuu kaiken tän muun keskellä.

Neuvolaan menossa..
Tää ja edellinen yö oli aika haastavia. En tiedä johtuuko se siitä, et sai viikonloppuna nukkua vieressä vai mistä johtuu, mutta Milla ei suostuisi ollenkaa nukkumaan omassa sängyssä. Nää kaks yötä on menny valvoessa, syöttäessä, keinuttaessa, silittäessä, laulaessa ja Millan sänkyyn laittamisessa. Toivon mukaan helpottaa pikkuhiljaa ja Milla alkais nukkumaan pidempiä pätkiä. Aina kun Millan laittaa sänkyyn se herää ja sit kun käyt nostamassa syliin neiti nukahtaa saman tien ja sama toistuu ja toistuu ja toistuu, kunnes äiti on niiiin väsyny ettei pysy enää pystyssä ja ottaa viereen. Neuvolatäti kehotti sitkeesti jatkamaan, mutta saa nähä kuinka kauan käy tämän äidin kone 1,5 tunnin unilla ja pienillä pilkkimisillä!

Muutama ilopillerin kuva vielä! :) ♥


 Miten ihmeessä mä oon oikein ansainnu tämmösen prinsessan♥♥

tiistai 7. tammikuuta 2014

Pitkä viikonloppu.

Viikonloppu meni hujauksessa taas ohi, mutta onneksi oli vapaa maanantai. Perjantai ilta meni Millan kummitädillä kyläillessä ja niiden perheen pikku kisulin kanssa leikkiessä. Sillä aikaa isi oli Millan kummisedän kanssa katsomassa jääkiekkopeliä.
Lauantaina kiersimme yllätys yllätys itiksen, sitä ennen kävimme kyllä kirpparilla ja Ukilla kyläilemässä ja näyttämässä konttailu taitoja. Ukilla on myös Millalle mieluinen kristallilamppu olohuoneen katossa. Siihen jos pääsee koskemaan on ilo ylimmillään ja siitä ei sitten irti pääsekkään. Neiti itse eteisestä asti konttasi pari kertaa olkkariin istumaan ja nosti kädet kattoa kohti. Eli ei muuta kun äiti nostamaan ja kristallilamppua kokeilemaan!

Nyt onkin pikkuhiljaa käynnistynyt "huoneiden mylläys" projekti. Milla sai oman huoneen meidän makkarista ja meidän makkari siirtyy isin soitto huoneeseen ja soittotarvikkeen tungemme olkkarii! Mutta meidän sänky käy välietapilla olkkarissa, koska meillä on muutama ylimääräinen huonekalu joista pitää päästä ensin eroon. Aina kun on aikaa siivoillaan ja laitetaan tavaroita toiseen paikkaan. Kävimme sunnuntaina ikeasta hakemassa pienemmän pöydän isin soittotarvikkeille ja tietokoneelle, koska nykyinen on liian iso meidän olkkariin.

Äidin prinsessa♥
Sunnuntai illalla kävimme myös Lux Helsinki tapahtumassa Millan kahden kummin kanssa. Oli hienoja valoja ja paljon porukkaa. Kameraa minulla ei ollut mukana, koska olimme rattaiden avulla liikenteessä ja kun oli parempi valokuvaaja mukana :) Emme olleet siellä loppujen lopuksi kauaa, koska pisteet missä oli jotain oli niin kaukana toisistaa ja Millalla oli iltapalan aika niin neitikään ei oikein viihtynyt. Jätimme kummit jatkamaan kierrosta ja lähdimme isin kanssa syöttämään Millaa, jonka jälkeen suuntasimme metrolle ja kotiin. Milla ressukka oli niin väsynyt, että nukahti kävelymatkalla metrolta kotiin isin syliin. Ja oli muuten todella väsynyt neiti ja syvässä unessa, kun sain otettua ulkovaatteet pois, vaihdettua vaipan ja laitettua yökkärin ilman, että Milla heräsi!


Tänään isi lähtikin taas töihin ja normi arkirutiinit palasivat taas! Milla nukkui viime yön yksin omassa huoneessaan. Tuntui julmalta jättää niin pieni lapsi yksin omaan huoneeseen, mutta loppu peleissä uskon, että näin on parempi meille molemmille! Yöllä vahtasin koko ajan itkuhälytintä ja en saanut kunnolla nukuttua, koska vieressäni ei ollutkaan sitä tuhisevaa prinsessaa. Kolme kertaa kävin yöllä syöttämässä ja viimeisen kerran puoli seitsemän aikaa otin hänet viereeni, koska tiesin hänen heräävän kohta kokonaa. Joka kerta, kun kävin syöttämässä Millan, tyttö tuntui todelta pieneltä sylissäni ja koko ajan teki mieli viedä hänet viereeni. Joka kerta kun laskin tyttöni omaan sänkyynsä ja silitin vielä kunnolla uneen. Meinasi ihan itku tulla.. Minun tyttöni on jo niin iso! ♥
Kukkuu♥