tiistai 31. joulukuuta 2013

Millan lemppareita.

Taas kerran käytiin eilen Millan kanssa lääkärissä... Ja ihan turhaan. Pakko sanoa, että ei ollut mitään apua. Lääkäri ei kuunnellut edes keuhkoja saatikka kattonut korvia tai kurkkua. Totesi vaan, että jos jatkuu nii tulkaa uudestaan. Ja johan me ollaan menty jo kaksi kertaa uudestaan... Turha reissu...
Luulis et pienelle lapselle ois jotain helpotusta, kun toinen ei syö olleenkaan kun rintamaitoa ja antaa ulos enemmän kun syö. Neitihän laihtuu! Ja kun yöunia ei nukuta ollaan kärttyisiä ja yskitään niin, että äidilläkin tekee pahaa! :( Toivotaan, että pikkunen olisi nyt oikeasti paranemaan päin! Päästäisiin alottamaan uusivuosi suht terveenä.

Ajattelin koota tänne Millan lemppariasioita, jotta ei olisi pelkkää negatiivistä kerrottavaa :)
Millan ihan lemppari palapeli, tykkää purkaa ja laitella paloja takasin laatikkoon. Ja kun äiti rupee kokoomaan palapeliä sitä on kiva purkaa toisesta päästä samaan tahtiin, kun äiti kasaa! :D
Isin ostama nuppipalapeli, näppäryysharjottelua ja todella hienosti Milla osaakin ottaa palat pois, jonka jälkeen äitin on laitettava palat takaisin, jotta ne voi ottaa uudestaan irti!
Ja tähän pöllöön Millalla on viharakkaus-suhde. Milla ite halusi tämän pöllön Tigeristä, kanto sitä koko matkan kassalle asti ja vielä itis-kierroksen ajan myös. Kotona kun näyttää tätä pöllöä, Milla puistattaa ensin, mutta sitten halaa ja ravistelee. :)
Kummin ostamaa rumpua jaksetaan paukuttaa vaikka kuinka ja tämä saa takuu varmasti hymyn huulille.
Tätä kirjaa äiti on saanu lukea monta monta kertaa ja tämän Milla jaksaa kuunnella alusta loppuun ja kun kirja menee kiinni se pitää aloittaa alusta. Hyvä ruokakirja (:
Pillit! Ne on hyvä antaa, jos tarvii itse tehdä jotain mitä ei pysty Milla sylissä tehdä. Niitä jaksetaan ottaa pois muovilootasta ja levitellä pitkin lattioita.
Nää kaks Netta-tädin tekemään koristetta on ihan ykkösiä Millalle ja niistä on tullu Millan ja isin yhteinen juttu. Aina aamulla, jos isi ei mee töihin pupu ja kisu käydään rapsuttamassa hereille tai sit jos tulee paha mieli käydään katsomassa pupua ja kisua ja hakemassa niiltä isin kanssa lohdutusta!

Millan lemppareita löytyisi paljon lisää, mutta tässä tällä hetkellä tärkeät lelut/asiat :) Nyt pienen Robinin kuunteluhetken (jotta äiti saa kirjotettua blogin loppuun) jälkeen lähdemme käymään ukilla ja kaupoilla hakemassa vähän vaippoja ja ruokaa.


lauantai 28. joulukuuta 2013

Joululahjoja!

Milla sai kaikkia ihania joululahjoja, suurimman osan kuvasin, mutta osa jäi kuvaamatta. Lisäksi tuli ainakin yökkäri, body, sininen smurffi lautanen, marie-keksejä, lasten golf-setin. Toivottavasti en unohtanu mitää.. Mutta tässä :)
Todella kaunis korurasia!
Leppäkerttu yövalo, joka nappia painamalla vaihtaa väriä ja heijastaa tähtiä kattoon.
Kylpyankkoja <3 6 tavallista ja kummilta 3 vilkkuvaa :)
Ihania Sukkahousuja!
Tädin oma tekemä muistipeli!
Upeita aktiivipalikoita!
Smurffiina muki, eväsrasia ja juomapullo!
Smurffiina lautasia!
  
RäppiRotta!
Aivan ihana pöllötyyny!
Koottavia smurffipalikoita! (10kpl)
Ja muutama oma lahja :) Ja ite sain lisäks viel kalenterin, villasukat, lapaset, sukkia ja suklaata! Kaikkea tarpeellista.
Millasta tehty aivan ihana seinäkoriste!
Leivontatarvikkeita!
Tommoset Käsijutut <3
Ihana Pöllökoru <3
Tää oli Millan konttauksen jälkeen paras lahja <3 Kiitos Milla ja Millan isi <3

perjantai 27. joulukuuta 2013

MILLA KONTTAA!

Saimme isin luoksemme lopulta puoli 8 aikaa illalla! <3

Jouluaatto oli tarkoitus kuvata, jotta Millalle olisi jäänyt kiva muisto siitä, mutta se sitten unohtui siinä hulinassa. Muutamia kuvia tuli onneksi kyllä otettua. Piti ottaa myös perhepotretti, mutta sekin jäi valitettavsasti sille ajatuksen tasolle.

Jouluaatto aamu alkoi joulupuuron syömisellä, jonka manteli meni perinteisesti isäpuolelleni.
Aamupäivällä kävimme saunassa, jonka jälkeen söimme hyvin ja joimme kahvit päälle kakkujen kera. Joulupöytä oli jälleen kerran todella koreana ja syötävää riitti! Kinkkujakin oli tänä jouluja kaksi. Toinen tuli isin mukana palvaus reissulta ja toinen oli perinteisesti uunissa paistettu.
Neljän aikoihin joku kolkuttelikin jo ovelle :o Pukki kerkesi tänä vuonna Mummilaan!
Milla istui koko joulupukin vierailun ajan sylissä pukkia ihmetellen. (Osaksi varmasti päikkäreiden takia, jotka oli nukuttu juuri ennen kun pukki tuli) Lahjoja olikin mielin määrin, vaikka puhe oli muutamista lahjoista...

Joulupukkia katsottiin vähän varautuen..
Milla jaksoi hienosti tutkia lahjoja viimeiseen lahjaan asti. Millan joululahjoista teen ihan oman postauksen, koska muuten tähän tulisi ihan julmetusti kuvia. Siinä tutkaillessani Millan lahjoja ja availlessani omia, Milla antoi minulle parhaimman lahjani! Neiti nimittäin lähti konttaamaan Mummin luota luokseni! <3 Se oli ehdottomasti paras joululahjani.
 Yöllä Millaan nousi taas kuume, joten lähdimme seuraavana päivänä kotia kohti ja kävimme varmuuden vuoksi lasten klinikalla tarkistuttamassa neidin. Silmätulehdukseen määrättiin silmätippoja ja paljon kuumelääkettä, mutta antibioottiin ei kuulemma ollut tarvetta.

Silmä alkaa olla jo pikkuisen parempi, mutta kurkku rohisee vielä jonkun verran, etenkin öisin. Loppuvuoden suunnitelmat ovat vielä auki, tärkeintä on nyt saada Milla kuntoon!

Millan kaveri ja minulle todella rakas Siru-hauva <3
Joulunprinsessa! <3

maanantai 23. joulukuuta 2013

Isi tule jo!

Sunnuntaina kävimme pikaisesti siskon luona kylässä ja tulimme vaarille takaisin siivoamaan ja laittamaan joulukuusen vaarille valmiiksi, jota hän tuskin olisi yksinään laittanut pystyyn.
Vaari ja isi tulikin vasta puoli yhdentoista aikaan illalla. Milla oli silloin jo nukkumassa. Anni ja Sannikin olivat kerenneet lähtemään äidillensä.

Toivoin ettei Milla näkisi isäänsä illalla koska isi jatkaisi matkaa Helsinkiin ja tulisi vasta maanantaina meidän perässä mummilaan. Mutta tietysti kun isi tuli juomaan kahvit, Milla kuuli ja tunnisti isänsä äänen ja heräsi! Oli kyllä mahtava nähdä millainen ilo siintä syntyi Millalle kun isi seisoi eteisessä! Kädet ojossa kohti isin syliä! Unenpöpperöinen, mutta maailman onnellisin lapsi!
Se ei ollutkaan sitten niin kivaa, kun isi joutui lähteä taas matkaan... Hienosti isille vilkutettiin, mutta oven mennessä kiinni isin perässä, alkoi pikkuisen silmät kostua ja kyyneleet vieriä. :(
Onneksi vaari jäi siihen. Eihän se isiä korvannut, mutta kyllä sillekkin hymyiltiin :)
Takaisin nukkumaan isojen ilo ja suru ryöppyjen jälkeen ei ollutkaan niin helppoa, mutta lopulta unellekkin annettiin periksi!

Seuraavana aamuna saimme nauttia hetken vaarin seurasta, ennen kuin tämä suuntasi töihin. Mutta ei kestänyt kauaa kun Mummi kurvasi autollaan hakemaan meidät Mummilaan, jossa joulu on tarkoitus viettää! Matkalla kävimme ostamassa jouluruuat ja hakemassa mummin tilaamat joulukakut.
Mummilassa sitä nyt ollaan päikkäreillä ja odotellaan, että isi saapuisi meidän luo!

lauantai 21. joulukuuta 2013

Isättömät päivät

Torstai: Aamulla sain kaikki valmiiksi tehtyä Millan nukkuessa ennen kun lähdimme isin saattelemana juna-asemalle. Asemalla vaikutti, että kesken unien herätetyn lapsen kanssa voisi tulla ongelmia, varsinkin kun jäisimme kahden ja junassa istuttaisiin vaan, mutta ei! Milla nimittäis yllätti taas ja matka meni todella loistavasti, matkaeväitä syöden ja muille matkustajille hymyillen ja lopuksi neiti sitten väsähtikin ja pääsin toiseen junaan nukkuvan lapsen kanssa, mikä oli helpotus.. Koska juna oli taajamajuna jonne piti nostaa vaunut, onneksi oli mukava konnari mikä auttoi samantien. Oli paljon helpompi nostaa vaunut Millan nukkuessa, kuin että hän olisi ollut kainalossa ja toisella kädellä olisin nostanut. Samoilla unilla kävelin siskolleni Millan serkkuja katsomaan (tietysti siskoa myös)ja Milla nukkuikin ulkona jonkun aikaa ja antoi äidin juoda kahvit rauhassa!

Koko päivä menikin siellä kyläillessä. Söimme, leikimme, ulkoilimme, vaihdoimme kuulumisia ja muuten vaan juttelimme. Vaari haki meidät siitä, sitten kuuden aikaa "kotiin" saunomaan ja unten maille. Millan olokin näytti olevan paljon parempi ja pärjäsimme jo päivän ilman särkylääkettä. Siinä vasta ihana päivä!

Sitten pääsemmekin yöhön, mikä ei ollut niin ihana... Toki on ihanaa olla lapsen kanssa yötä päivää, mutta se ei ole ihanaa, että toisella on nenä niiiiiin tukossa, ettei saa syötyä, eikä pysty kunnolla nukkumaan, koska on nälkä ei tietenkään haihtunut itsestään. Yöllä me sitten hiippailimme keittiön ja olkkarin ja eteisen välillä, koska Milla suostui nukkumaan pystyssä sylissä, mutta minun piti kävellä.
Kokeilin keittosuolatippojakin yöllä, mutta eivät ne auttaneet mitään! Saivat vaan yöllä huudon aikaa ja varmasti vaarin ja tädin hereille(vaikka väittivät nukkuvansa hyvi koka yön). Neljä tuntia me kävelimme edes takaisin välillä vähän sohvalla istuen ja välillä sängyllä maaten, välillä yrittäen syödä ja joka kerta pikkuiselle tuli itku, koska ei saanut syötyä vaikka näki, että toisella oli nälkä. (Sydäntä raastavaa katseltavaa) Päädyimme kuitenkin aina siihen, että paras oli pystyssä sylissä rintaa vasten nukkuen lisättynä kävelyyn! Viimisen tunnin kävelyn jälkeen kellon ollessa 6.30, (tädin lähtiessä kouluun) "heräsimme".

Aamupalojen ja -kahvien jälkeen odottelimme, että näkisimme isin vielä ennen Keski-Suomeen lähtöä. Millakin odotti niin reippaasti, että reppana nukahti hetken ennen kuin isi laittoi viestin ja pyysi kahvin jäähtymään kuppiin... Luulin ettei toinen näkisi isiä ollenkaan tänään, mutta varmaan kuuli isin äänen johon hätkähti ja heräsi. Milla oli aivan haltioissaan ja yhtä hymyä kun syliin tulikin ottamaan isi eikä äiti! Sen ihanan puolituntia neiti pyörikin isin sylissä, kunnes tuli isin aika jatkaa matkaa. Reippaasti Milla vilkutti isille ja vaarille, joka meni isin seuraksi, mutta sitten kun Milla tajusi, ettö nyt se isi taas lähtee tuli melkein ylitsepääsemätön itku. Halien ja hyssyttelyjen jälkeen Milla sai hengityksensä tasaantumaan ja loput huolesta vei pois Robinin erilaiset ja boom kah videot.
Toki takaraivossa oli varmasti myös suru isin lähdöstä. Onneksi myös isin mukana tullut hyrrä helpotti vähän. Hyrrästä Milla päästikin irti vasta seuraavan kerran kun nukahti.


Kun Milla nukahti syliin päätin viedä hänet ulos nukkumaan, kun nukkuu paremmin ulkona varsinki nyt kun nenä on tukossa. Lähdimme vaunuilla käymään siskollani jälleen kylässä ja tietysti kahvittelemassa! Parin tunnin jälkeen Milla nukahti seuraaville päikkäreille vaunuihin, kävimme Millan kanssa saattamassa Sanni-täti bussiasemalle. Siitä sitten kaupan kautta "kotiin" (vaarille).


Seuraavana yö menikin jo paljon paremmin, säästyimme kävelyltä, mutta nenä kiusasi kuitenkin jonkun verran. Ylös nousimme kuitenkin jo puoli seittemältä. Pikkunen on tainnut tottua nukahtamaan päikkäreille vaunuihin, kun ei antanu unelle periksi sisällä, mutta kun laittoi vaunuihin niin samantien nukahti! Siitä päivä jatkuikin samaa rataa kuin edelliset.. Paitsi että sisko tuli meitä vastaan nuorimmaisensa kanssa. Seuraavilla päikkäreillä lähdimme takaisin vaarille, matkan varrella poimimme kuitenkin kaksostädit matkaamme!
Max ja Milla <3 

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pikkuinen potilas..

Aamulla soitin Millalle lääkäriajan varmistaakseni, ettei ole korvatulehdusta tai muuta vakavampaa. Sainkin ajan yllättävän aikaisin, 9.50 vaikkka kylläkin hoitaja tarjosi ensin 13.40 aikaa ja sen jälkeen 11.30, mutta kolmannella kysymällä löytyi ihmeen kaupalla tuo meidän 9.50 aika!

Onneksi ei korvatulehdusta ollut, eikä mitään muuta vakavaa. Milla sai nenään erilaisia suihkeita joiden toivon avaavan pikkuisen nenää. Olemme nimittäin tässä kaksi yötä nyt melkein valvoneet. Vartin välein on pitänyt neiti nostaa ylös, koska nenä on niin tukossa ettei voi syödä. Itsellä siinä on jäänyt unet hyvin vähäiseksi ja sitten kun saa Millan omaan sänkyyn sitä vaan odottaa, koska on noustava uudestaan, eikä anna itselleen mahdollisuutta nukahtaa.

Kuumettakin on ollut aika paljon, mutta kuumelääkkeillä koitetaan kovasti alentaa ja helpottaa pikkuisen oloa. Päivisin pystyasento syötöt helpottavat ja on pikkuinen saanu jopa nukuttua päikkärit. Eilen auton kaukalossa oli hyvä nukkua pystyssä!

Huomenna pitäisi lähteä taas reissuun. Takaisin Vaarin luo. Tosin Vaari ei itse ole kotona, vaan lähtee perjantaina meidän isin kanssa palvamaan kinkkuja Keski-Suomeen. Oltaisiin Millan kanssa lähdetty myös, mutta pitkän ajomatkan takia jätämme tämän reissun ensivuodelle. Neiti ei siis kovinkaan paljon tykkää olla autossa. Ellei siis nuku :) Ja sitten kun vielä tuli tämä flunssa tähän päälle, niin se kruunasikin meidän jääntimme tänne kotinurkille.

Ensi vuonna menemme kyllä vaikka väkisin Millan kanssa mukaan, se on niin hieno kokemus ja toivon mukaan Millakin viihtyy autossa silloin, kun saa istua nokka menosuuntaan päin.

Onneksi meillä on ilona Millan tädit ja serkut, joiden kanssa voimme viettää aikaa samalla kun odotamme isiä ja vaaria tottakai takaisin meidän luo palvattujen kinkkujen kera! Nam!!! :P

Minkä karkin sinä valitset? :)

tiistai 17. joulukuuta 2013

Viikonloppu Vaarilla!

Torstaina kävimme Millan kanssa tämän vuoden viimisessä perhekerhossa ja veimme kerhotädille pienen joululahjan. Lähinnä kiitoksena mukavista kerhoista ja ystävyydestä. Sama kerhotäti veti siis myös meidän äiti-lapsi kerhoa.


Perjantaina kun isi pääsintöistä lähdimme ajelemaan vaarille. Milla nukkui melkein koko matkan, kuskin vaihdon aikana Milla heräsi, mutta isi viihdytti Robinin musiikilla, mikä onkin meidän tytön lemppari musiikkia!

Lauantaina olikin siskon tytön 2-vuotis synttärit, menimme Millan kanssa edeltä ja isi tuli koiran kanssa perässä hiusten leikkuun jälkeen. Synttärisankari olikin vastassa siellä niiiiin hienona! :)
Ja valmiina avaamaan lahjoja.

Siellä meillä menikin koko päivä leikkien lasten kanssa ja syöden herkkuja! Lukuun ottamatta pientä pikaista käyntiä vaarilla, jonka aikana söimme ja Milla nukkui päikkärit.

Viikonloppu meni taas hurjan nopeasti, sujahtaen ohi ja joulu sen kun lähestyy lähestymistään!
Kerkesimme onneksi käymään vaarin kanssa puistossa kiikkumassa ja näyttämässä Taikan hyppytaitoja!

Meidän isille nous eilen kuume ja kävi tänään lääkärissä, nyt sillä onkin sit loppu viikko sairaslomaa. Millakin tuli kipeäksi, viime yö ei ollut helppo, koska raukalla oli nokka täynnä räkää, eikä pystynyt syömään. Olimme siis tunnin/puolen tunnin välein pystyssä avaamassa nenää!
Aamulla annoin lääkettä, kun tuntui pikkuinen kuumalta. Katsotaan jos ei iltaan mennessä helpota, pitää jättää vauvauinti väliin kokonaan.
Nyt pitää mennä hoitamaan tätä pientä potilasta!

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Milla 9kk!

11.12.2013 ja Milla on jo 9kk!!! Miten mun pieni vauva onkin jo niin iso.
Tänään kun avasimme joulukalenterin ni sattuipa sopivasti, että pikkuneidille tuli suuri sydän juuri tänään, kun hän on tasan 9kk <3

Nää kolme päivää onki menny loppupeleissä hurjan nopeesti, ollaan oikeestaan oltu vaan kotona.
Se johtuu osaksi siitä, että Millalla on toi tuleva hammas niin kipeä, että tuottaa pikkuista natinaa neidille. Toivotaan, että huomenna viimisellä perhekerho kerralla jaksaisi olla mukana, tai että yöllä puhkeaisi se hammas!! :)
Äitin rakas 9kk <3
Tänään oltiin taas vauvauinnissa, Millan unet ei ollu ehkä ajoittuneet parhaaseen aikaan uinnin kannalta, mutta olimme kuitenkin uimassa koko puoli tuntia. Siellä oli tällä kerralla sukellus kuvaaja, ja me sukellettiin Millan kanssa ensimmäisen kerran!! Se oli pelottavaa. Pitäisi itse pysyä rentona ja kehua lasta, mutta mä en siihen pystynyt ainakaan tällä ensimmäisellä kerralla ja tuskin ihan rentona olen seuraavallakaan kerralla. Kuitenkin yritimme ottaa Millasta kuvaa veden alla, mutta ei se oikein onnistunut. Ensi kerralla toivon, että kuvaaja on vielä siellä ja saamme paremman kuvan muistoksi!