sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Tirriäinen nimeltä Milla♡

Tässä tämä vihdoin on! Å-kirjaimen jätin suosiolla pois!
Mietin pitkään miten kirjottaisin Millasta teille, kunnes bongasin jostakin elämän aakkoset. Ja päätin koota teille Millan elämän aakkoset! 

A: Auttaa, Milla haluaa auttaa kaikessa mitä teen tai isi tekee. Tiski- ja pesukoneen tyhjennyksessä, sekä täytössä, Masin pullojen pesemisessä, leipomisessa, siivoamisessa.. yms. ("Autot", isin kanssa ovat kovasti harjoitelleet automerkkejä, joita Milla tunnistaa jo enemmän kuin äiti!)

B: Banaani, Hedelmä, mistä Milla ei pitänyt ollenkaan ensimmäisenä vuonna, mutta nyt on banaani alkanut maistua ja sitä syödään melkein päivittäin!

C: Chidi, Millan paras ja ensimmäinen kaveri.

D: Diili, Millan kanssa pystyy tekemään diilejä, jotka vahvistetaan laittamalla yhden sormen päät yhteen Millan kanssa ja tekemällä "zzzz" äänen. Diilejä voi tehdä mistä vain. Esim. Millan halutessa ulos. "Ensin siivoamme ja sitten menemme ulos... diili?!" (yleensä Milla suostuu kaikkeen :)) ("D-vitamiini")

E: Eläimet, Milla rakastaa kaikkia eläimiä, koirat, kissat, linnut, puput, oravat... aina Milla bongaa kaukaakin eläimet ja haluaa mennä katsomaan.

F: F-kirjain, Muumitietokoneen ansiota. F-kirjain on hallussa jo parin muun kirjaimen lisäksi. F-kirjain on kiva bongata esim. parkkihallista.

G: Grilli, Milla on ihan innoissaa menossa aina isin kanssa grillaamaan parvekkeelle. Siintä onkin muodostunut isin ja Millan juttu!

H: Hauva, no oleellisesti Taika-hauvahan kuuluu meidän perheeseen, ja sitä on kiva käskeä (häkkiin, tänne, häkkiin, tänne). Taika-hauvaa on kiva silittää ja sille on kiva antaa pusuja ja haleja. Myös pallon heittäminen ja jogurtin lopun syöttäminen Taikalle on hauskaa! Tiestysti myös muut ulkona näkyvät hauvat on kivoja. Suurimman jäljen hauvoista kuitenkin on tainnut Millan sydämeen tehdä Mummolan Siru-hauva!
("Heini")

I: Isi, tämä tuskin tarvitsee sen suurempaa selittelyä. Isi on maailman kivoin asia, kun tulee kotiin, jos tekee niinkuin Milla haluaa ja isihän tekee :) Isiä pyydetään huoneeseen leikkimään (jonne äidillä ei ole asiaa silloin, kun siellä ollaan isin kanssa) ja isin kanssa tehdään hassuja asioita. Isi vaan on niin paras! Isi on myös syy kaikkiin sotkuihin mitä kuka vaan ja missä vaan saa aikaan. Jos Millalta kysyy, että kuka on sotkenut niin takuu varmasti vastaukseksi saa ISI! :) <3
(tähän olisi myös sopinut "iso", koska tällä hetkellä Millan mielestä kaikki on mieluummin isoa, kuin pientä.)

J: Jes Jes, sanotaan isin kanssa, kun joku asia menee hienosti tai onnistuu. Yleensä siihen kuuluu myös jonkunlainen tuuletus :)

K: Kirjat, niitä Milla rakastaa! Koko ajan saa olla lukemassa ja aina jos hetkeksi istahdat niin jostakin kulmasta työntyy kirja syliin. Milla jaksaa kuunnella hyvinkin pitkiä kirjoja ja lemppareihin kuuluu Pupu Tupuna, Mainio Manu, Malvin ja tietysti Muumit. Myös kaikki eläinkirjat ovat kivoja. Niin kauan on luettava, ettei ääntä enään tule :D
("Keitlin", "Kerhot")

L: Leivonta, sana leivonta on meillä taikasana, sen kun Milla kuulee niin samalla sekunnilla neiti on jo kaapilla hakemassa vispilää ja kulhoa, yleensä myös keittiövaaka ja nuolija-possu etsitään mukaan. Eikä siinä enään silloin auta sanoa, ettei leivota. :)

M: Mummo, on se mikä tulee äidin ja isin jälkeen, todella todella hyvänä kakkosena! Melkein joka aamu, Milla kertoo kuinka Mummo ajelee Nissanilla ja hoitelee mummolassa Siru-hauvaa. Mummolle myös soitetaan lähes päivittäin ja kerrotaa asioita. Jos Milla saa päättää itselleen vaatteet ne on silloin Mummon ostamat. Jopa jos meidän matto on mennyt ryttyyn niin se on Mummon tekosia. Mummolla on siis hyvin hyvin suuri vaikutus tähän meidän pikkuiseen neitiin!
("Muumit", "Masi", "Mari" "Minni")

N: Näin, Milla matkii hirveästi asioita ja tulee sen jälkeen näyttämään aina äidille kun joku teki "näin", etenkin asioita tai temppuja on kiva opetella toisten kautta!
("Netta")

O: Ovela, meidän pieni neiti osaa olla tietyissä asioissa todella ovela, joka tietämättään tai tietoisesti. Mutta aina hän saa meidät nauramaan! :) 

P: Prinsessa, Milla itse on meidän pieni, suloinen, lutunen, ihana, rakas, kaunis, hupsu, hassu, hauska...... PRINSESSA!
("Pottailu", "Palapelit")

Q: Quality, Meidän täydellistä laatua oleva tyttö <3

R: Robin, Ennen, Nyt ja Aina.. Se on ja pysyy. Robin on vienyt Millan sydämen täysin! Se vaan on paras! Sitä on kiva kuunnella ja katella ja onneksi meillä on nyt myös paita missä on Robinin kuva ja ekstrana kaupan päälle se on vielä Mummon ostama! ("Rytyt")

S: Sauna, tai oikeastaan saunavuoro, se ihana asia mikä tapahtuu perjantai iltapäivällä. Millasta on kiva laittaa tavarat valmiiksi ennen kuin isi tulee kotiin ja mennään saunaan. Ammeeseen kasataan kaikille pyyhkeet ja iltapuvut, pesuaineet, pienet eväät ja saunajuomat, leluja tietysti unohtamatta! Saunasta ei myöskään haluttaisi millään lähteä pois.
("Siru", jonka liitin sanaan hauva. "Saippuakuplat")

T: Trampoliini, Mummolasta ja serkuilta ja tietysti myös HopLopista löytyy trampoliinit. Niissä Milla jaksaisi hyppiä, vaikka kuinka paljon ja tietysti "juosta kuin hevonen". Milla jaksaa hyppiä jo monta hyppyä peräkkäin. Mummo ja Heini-täti olikin laskenut, että 35 hyppyä tuli ennen peffa-plätsiä, jonka myös neiti osaa hienosti!
("Tirriäinen)

U: Ukki, Milla on jo pienestä asti osannut sanoa "Uu", jolla tarkoittaa ukkia. Ukkia Milla ujostelee, mutta kuitenkin vierailulta lähtiessä uskaltautuu antamaan halin.

V: Vauva, Käytin M-kirjaimen jo, johon Masi olisi kuulunut. Mutta Milla muutenkin puhuu useasti vielä vauvasta, vaikka tietääkin "vauvan" nimen. Ja onhan se meidän "pieni" vauva vielä! Millalla ja Masilla tuntuu olevan jokin maaginen yhteys. Se on jotain todella sanoin kuvaamatonta ja erityisen hienoa ja hellyyttävää. Milla tykkää myös syöttää Masia ja näytellä tälle hänen lelujaan (ainakin vielä :)) Vaipan vaihdossakin Milla on mieluusti mukana ja Masin rättejä on kiva ripustaa pyykkinarulle, kun niitä on niin paljon aina pesussa.

W:Wauuu, on Millalle hyvin tärkeä sana. Kun on saatu vaatteet päälle pitää käydä näyttämässä isille mitkä vaatteet on laitettu ja isin on sanottava "Wauuuu". Myös monen muun asian kohdalla kuuluu sanoa meillä Wau, niitä on potalle pissaaminen, palapelin rakentaminen, piirtäminen. Oikeastaan ihan mikä vaan mitä meidän pieni neiti tekee on "Wau":n arvoista!

X: Xylitol, ei varmaan kaipaa selityksiä sen enempää.. Jos äiti ei muista, niin Milla kyllä muistaa muistuttaa Xylitol-pastillista, joka otetaan jokaisen ruokailun jälkeen.

Y: Ymmärtävä, Miten paljon noin pieni voikaan ymmärtää! Ihan liikaakin välillä. Mutta se on kyllä niin mahtavaa, kun arkipäiviin saa Millasta keskutelu seuraa, kun isi on töissä.

Z: Zzzz.., Milla nukkuu, joka päivä vielä n. 1,5h päiväunet. 

Ä: Äiti, on se kenelle voi kiukuta kun kiukuttaa, mutta äiti on myös se jonka syliin saa kivuta koska vaan♡ ("Äs")

Ö: Öitä, Se mitä sanotaan lähes aina ennen nukkumaan menoa. Milla onkin nukkunut omassa huoneessaan 8kk iästä asti, ja melkein joka yön nukkuukin heräämättä.


Tämä oli todella hankalaa valita tiettyihin kirjaimiin sana, koska löytyi niin monta vahvaa vaihtoehtoa, joita ei voinut jättää kirjoittamatta.