sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Millan joululahjat!

Milla sai todella paljon ja mahtavia joululahjoja. Kiitos kaikille Millaa muistaneille!:)
Neiti sai mm. sähkömopon, nukketalon, legoja, leikki- ja ruokailuastioita, vaatteita, nukenrattaat, nuken (Millalle se on vauva.), kylpyleluja, kirjoja, pehmoleluja ja paljon muumituotteita.

Kaikki lahjat eivät ole kuvattuna, mutta kaikki ovat yhtä ihania ja tärkeitä Millalle ja kiitokset vielä kerran jokaiselle Millaa muistaneelle! :) 

perjantai 26. joulukuuta 2014

Jouluaatto 2014!

Aamu alkoikin yllättävän aikaisin, kun Milla päätti että herätään seitsemän aikoihin. Siitä sitten suihkun kautta tekemään riisipuuroa, samalla joulutorttuja ja vielä syöttää neidille haluamaansa jogurttia. Riisipuuron sekoittamisen lomassa kaikki meni yllättävän helposti, vaikka isi nukkuikin koko sen ajan. Kahvitkin sai keitettyä ihan huomaamatta. Tortut paistui samalla puuron kanssa ja pipareita tehtiin heti, kun puuro oli valmista. Piparit paistumaan ja puuroa syömään. Milla ei välittänytkään äidin tekemästä joulupuurosta niin paljon, kuin kerhossa. Taisivat siellä kaverit vaikuttaa asiaan. Isi söi urhoollisesti vähän puuroa, vaikka tiesin, ettei hän siintä pitäisi. Pisteet Isille!! :) 

Milla ihmetteli kovasti kuusen alle tuotuja paketteja, jotka oli siis tontut tuoneet yöllä. Kävi katselemassa paljon, mutta ei koskenutkaan. Annoimme avata muutaman paketin aamusta ja sieltä tulikin Millalle mieluisia leluja, jolla jaksoi leikkiä pitkään. Jokaisen paketin kohdalla Milla avasi itse paketin, kunnon vauhdilla ja antoi roskat äidille ja isille. Avaamisen jälkeen jaksoi leikkiä saadulla lahjalla tai muuten vain ihailla. Availimme ihan muutaman paketin aamupäivästä ja sitten olikin jo ruoka-aika. Milla ei jouluruuasta välittänyt, joten hän sai syödä ihan muuta. Päikkärit maistuivat neidille oikein hyvin. 
Päikkäreiden jälkeen lähdimmekin Millan kummitädin ja -sedän luokse syömään. Siellä oli oikein mahtavat kattaukset ja ihanasti oli valaistu kynttilöillä koko paikka :) Siellä Milla jaksoi leikkiä serkkujen kanssa. Ukki ja Tuula-mummo tuli myös syömään, joten saimme nähdä heitäkin samalla. Ruokailun jälkeen Joulupukkikin pääsi käymään kylässä! Sieltä löytyikin lahjat jokaiselle ja sitten pukilla olikin kiire jo seuraavaan paikkaan ja jätti muut lahjat itse jaettavaksi. Millallekin oli eksynyt sinne muutama paketti. Pakettien avaamisen jälkeen joimme kahvit ja lähdimme kotiin päin, koska paketteja olisi sielläkin vielä avaamatta. 

Pikkuinen neiti olikin niin väsynyt, että heti autoon päästyään hän nukahti ja annoimme hänen nukkua kotiin saakka. Onneksi kuitenkin heräsi kotona ja jaksoi innostua vielä lopuista lahjoista, ja sitten nukkumaan menosta ei ollut enään tietoakaan. Niin kivoja lahjoja sieltä vielä paljastui ja aikaakin meni muutaman lahjan kokoamiseen. Kymmenen aikaan Milla sitten lopulta meni nukkumaan ja pääsi äitikin pitkän päivän jälkeen nukkumaan! 
Milla sai aivan ihania lahjoja ja kyllä neiti onkin ollut koko vuoden niin kiltti, että oli ihan jokaisen paketin ansainnutkin. Masussa olevalle vauvallekkin oli tonttu tuonut paketin ja sen sai Milla avata. Sieltä paljastui söpö pieni nalle, jonka veimme Millan kanssa vauvan sänkyyn odottamaan. Sain itsekkin ihanan muumilompakon, kalenterin, pörrösukat, tuoksukynttilöitä, suklaata ja lahjakortin vohvelibaariin! (en malta odottaa, että pääsen käyttämään sen!!! :P) 

Harmittaa, kun piti kuvata paljon ja ottaa videokuvaakin, mutta se jäi kokonaa. Suurin osa kuvistakin oli heilahtanut tai muuten vain huonoja. Mutta eipä sille asialle voi enään mitään näin jälkeen päin. Mielessä ne muistot säilyy. Olisi ollut kiva kuitenkin näyttää Millalle isompana! Millan joululahjat kokoan seuraavaan postaukseen muutaman kuvan kera! :)

maanantai 22. joulukuuta 2014

Kaksi yötä jouluun!

Joulu vaan senkun lähenee ja lähenee. Onneks joulua varten on kaikki valmiina ja isinkin lahja on paketoitu! Kinkkukin on savustumassa! Sitä onkin odotettu taas vuosi :) Eilen aamupäivästä saimme vielä luntakin maahan, nyt jos nää lumet vielä pysyisi ni olisi kyllä ihan mahtavaa! 
Meillä on nyt vihdoin vauvan sänky makkarissa omalla paikallaa ja kaikki huoneet alkavat olemaan joulukunnossa, pientä pintasiivousta vaille valmiita. Paitsi Millan huone, mikä onkin nyt sitten kuin pommin jäljiltä! Aina kun saa jonkun tehtyä tuleekin toinen vastaan. Pitäisi löytää neidille jokin vähän isompi lelulaatikko mihin saisi, vaikka kaikki pehmolelut tai isommat lelut. Haluaisin myös semmoisen lasten pöytäsetin, mutta jos nyt ensin katsotaan mitä pukki tuo ja ostetaan sitten ensi vuonna!
Eilen kävimme siivouksen lisäksi myös kaupoilla, mutta mitään ei loppupeleissä tarttunut mukaan. 
Biltemassa oli Millalle mieluinen hevonen, taitaa neidistä tulla heppatyttö! Harmi vaan, ettei taida äidin lompakko semmoiseen harrastukseen taipua.
Isillä oli tänään vielä töitä ja huomenna myös. Millalle on tullut vähän semmoinen näkyvämpi äiti vaihe. Jos isi vie nukkumaan ni huutelee äitiä, mutta onneksi isi on neuvokas ja saa neidin aina kuitenkin nukkumaan. Tänä aamuna, en kerennyt hakemaan Millaa huoneestaa, sai isi pienen protestin mikä kuitenkin laantui nopeasti :)

Edellinen viikko menikin aivan hurjan nopeasti, osaksi varmaan johtuen isin kahdesta vapaapäivästä. Isi on ollut todella ahkera ja saanut paljon aikaiseksi ja Millakin on antanut meidän siivota välillä ihan rauhassa ja leikkinyt itsenäisesti leluillaa. Serkun synttäreille neiti innoistui kovasti legoista ja nyt tuo meidän pieni lego-rasia onkin todella kovassa käytössä ja siitä rakennellaa torneja todella paljon. Tornien rakennus ja kaataminen taitavat olla tällä hetkellä neidin mielupuuhaa, tietysti kirjojen lukua unohtamatta. 
Eilen päätin myös leipoa pätkiskakun, mikä ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan vaan päätti paisua kaksin kertaiseksi. Uunin sai kuitenkin helposti putsattua ja jäi vuokaankin jotakin syötävää, Milla ja Isikin taisivat pitää kakusta, ainakin siihen malliin siintä on hävinnyt. Sillä aikaa, kun siivosin uunia ja muutenkin keittiötä kävivät Milla ja isi yhdessä ulkona pienellä happi hyppelyllä, kameran kera! 
Minun♥

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

7 yötä jouluun...??

Perjantaina olikin taas saunapäivä. Olimme Millan kanssa kotona päivän, koska kerhotkin alkavat jäämään joululomalle ja ulkona sattui satamaan koko päivän. Joten uloskaan ei tehnyt mieli mennä. Isi osti Millalle töistä tullessaan yllätys sauna juoman, mistä neiti tykkäsikin todella paljon.
Lauantai aamusta heräsin itse aikasemmin kuin muut, joten aloin laittelemaan tavaroita valmiiksi mummolaa varten. Siinä sitten pikkuhiljaa isi ja Millakin heräsi joko kolisteluun tai muuten vaan sopivasti. Mummolassa Millalla olikin todella mukavaa pitkästä aikaa. Oli koko ajan tätien ja mummon kimpussa ja tietysti Siru-hauvaa piti välillä silittää!

Sunnuntaina jatkoimmekin aamupalan jälkeen matkaa mummolasta, Millan serkun (,joka on myös isin kummityttö) 3v synttäreille. Sitä ennen kävimme kuitenkin moikkaamassa Vaaria, joka oli remontoinut keittiönsä hienoksi. Siellä oli Millalle kaksi kissaa ja pupu, jota neiti tykkäsi seurata. Sieltä matka päätyi lopulta synttäreille, jossa oli mukava nähdä kaikkia ihmisiä pitkästä aikaa. Se taisikin olla viiminen reissu tällä porukalla minun sukulaisteni luokse. Seuraavassa reissussa onkin mukana pikkuinen vauva ja Millasta on tullut isosisko!! 

Maanantai meni vähän sumussa ja odotellessa. Kävin aamulla verikokeissa, jotta saisin tietää olisivatko sappi/maksa-arvot liian korkealla. Ja tulokset sainkin tietää vasta kolmen aikaa päivällä. Ei siinä sitten oikein osannut tehdä mitään muuta, kuin odottaa puhelua. Onneksi tulokset olivat normaalit ja kaikki olivat hyvin. Taidankin vain olla näin loppu raskaudesta yliherkkä pesuaineille. Sain kuitenkin vauvan vaatekaapin siivottua ja laitettua valmiiksi ja sairaalakassikin tuli osaksia pakattua siinä miettiessä kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Raskausviikotkin olen laskenut väärin ja nyt maanantaina alkoikin vasta rv 37. Aikaisemmin olin omissa laskuissani viikon edellä, koska olin merkannut väärin meidän seinäkalenteriin. 

Tiistaina isi oli myös kotona niinkuin maanantaina, saimme siivottua makkaria todella paljon ja pitkään olen valittanut ylimääräsestä kirjahyllystä, joka vie tilaa. Nyt se on poissa!! KIITOS ISI!
Makkari on vielä kesken, mutta paljon paremmalla mallilla kuin aikaisemmin, jos sitten viimeistään viikonloppuna saisi vauvan sängynkin paikoillee ja loput pienet häiritsevät asiat vietyä kellariin ja muutaman tavaran vietyä pois silmistä.  

Tänään sainkin jankata neidin kanssa, siis oikeastaan hyvällä tavalla. Ei meinannut nimittäin Milla uskoa, että isi meni töihin. Sitä kysyttiin päivän aikana todella todella monta kertaa ja joka kerta käytiin läpi kuinka isi oli aamulla käyttänyt hauvan ja lähti sitten autolla töihin ja parkkipaikkamme oli tyhjä. Päikkäreillekkin olisi haluttu isi, mutta onneksi lopulta kelpasi, että äiti lauloi ihahaa-laulua, josta on tullut Millan lemppari kipale :) Kävimme ennen päikkäreitä läheisessä leikkipuistossa syömässä joulupuuroa ja laulelemassa joululauluja, vaikka ulkona ei olekkaan kovinkaan jouluinen tunnelma. Yllätyin, että Milla piti joulupuurosta ja halusi vielä lisääkin, mutta nyt jouluna teen varmasti puuroa, kun on ainakin kaksi syöjää! 

Tällä kertaa olikin tämmönen kuvaton postaus, kamera oli kyllä melkein kaikkialla mukana, mutta aina se oli väärässä paikassa silloin, kun olisi saanut napattua hyvän kuvan.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

2 viikkoa jouluun.

Itsenäisyyspäivänä aamusta olimme kotona, mutta iltapäivällä kävimme ostamassa keskustassa irtokarkkeja ja katselemassa jouluvaloja. Siellä olikin hurjasti poliiseja, kun linnanjuhlatkin olivat alkamassa. Kaikille kaduille emme edes päässeet, mutta hienoja valoja pääsimme näkemään.
Viikko onkin alkanut rauhallisissa merkeissä. Yritin maanantaina saada otettua Millasta jouluista kuvaa, mutta eihän se onnistunut, kun neiti innoistuu mekostaan niin, että halusi koko ajan vaan tanssia se päällä. Uusi yritys siis, joku toinen päivä. Joulukortit on nyt kirjoitettu ne vaan pitäisi saada vielä tiputettua postiin. Oma tekemiä joulukortteja en ala edes lähettämään, kun niistä tulikin semmoisia, että menisivät varmasti rikki postissa.

Eilen kävimme Millan kanssa neuvolassa, kuuntelemassa vauvan sydänääniä. Siellä olikin opiskelija paikalla, joka sai luvallamme olla mukana neuvola hetkessä. Milla juttelikin yllättävän paljon meidän tutulle neuvolantädille, mutta toiselle tädille ei sanonut sanaakaan ja kun opiskelija olisi halunnut kokeilla vauvaa, niin Millalle se ei käynytkään. Tuttu neuvolatäti sai tutkia rauhassa ja sille höpötettiin kovasti myös tutkimusaikana, mutta opiskelija kun lähestyikin, Milla nosti kätensä ja sanoi ei ei ei. Onneksi sitten opiskelija tajusi pysyä kauempana ja seurata vain sivusta, ei tarvinnut Millaa turhaan huudattaa.

Tänään kävimme aamulla läheisessä leikkipuistossa musiikkihetkessä. Milla niin kovasti tykkää, kun siellä yksi puisto setä soittaa kitaraa ja huuliharppua laulujen ohessa. Näimme myös ihanan pientä vauvaa, johon olemme tutustuneet tuossa lähipuistossa. Milla katseli todella nätisti vauvaa ja näytti sormella, että pitää olla hiljaa, kun vauva nukkuu :) Aikaisen herätyksen takia Milla meni jo 12 aikaa päikkäreille. Päikkäreiden jälkeen teimme Millan kanssa ruuan valmiiksi ja isi tulikin pikkuisen aikasemmin töistä, kun muuten näinä lähiviikkoina. Menimme kaikki yhdessä HopLoppiin, missä Milla viilettää jo hirmuisen hurjaa vauhtia.

Rv 37 pyörähti myös maanantaina käyntiin ja nyt voi sanoa tuntevan olevan raskaana. Välillä Millan kanssa leikkiessä pitää pikkuisen pysähtyä kun potkut ovat niin hurjan kovia. ja etenkin vaunuja työntäessä ylämäkeä huomaa hengästyvänsä hyvinkin nopeasti. Mutta eipä tässä olekkaan enää kauaa laskettuun aikaan. Kuva mahasta pitäisi vielä saada otettua muistoksi.

perjantai 5. joulukuuta 2014

Tasan kuukausi!

Tasan kuukausi siis laskettuun aikaan. Aika uskomatonta kuinka nopeasti aika on mennyt. Vastahan me saimme tietää, että Milla saa pikkusisarruksen. Millan kanssa touhutessa aika menee kyllä todella nopeasti ja välillä jopa unohtaa olevansa raskaana. :D Onneksi vauva sitten illalla ilmoittaa olevansa olemassa ja kohta tässä meidän kanssamme.Kyllähän tuo vauva potkii päivisinkin, mutta ei siihen kiinnitä niin paljoa huomiota, kuin illalla Millan ollessa nukkuessa. 

Meidän viikko on taas hujahtanut ohitse, ollaan oltu aika paljon kotosalla. Mutta ollaan keretty kuitenkin käymään pariin otteeseen Itiksessä, kerhossa ja ulkona. Saatiin vauvan sänky laitettua vauvaa odottamaan. Milla oli ihan täysillä mukana ja olisi laittanut omat lempi lelutkin vauvalle, mutta otti ne kyllä ylpeänä ja iloisena takaisin, kun kerroin ettei omia leluja tarvitse vauvalle antaa.
Milla harjoittelee kovasti lisää sanoja ja toistelee kaikkea mitä hänelle sanotaan ja onkin saanut sanavarastoonsa monen monta uutta sanaa, jotka toki tulee hänen omalla ilmaisutavalla. Kyllä se neiti vaan kasvaa ja oppii niin nopeesti kaikkea ja miten paljon noin pieni tajuaakaan!! Siis en vaan voi käsittää. Onneksi saan itsekkin oppia ja kasvaa hänen rinnallaan, luulen että tämä pieni neiti on opettanut minua enemmän kuin minä häntä! Kiitos Milla💕

maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuun 1

Millalle nousikin vielä torstai illalla kuume ja nukahtikin yöunille syliin, kuten myös perjantain päikkäreille. Heti kun oli saanut syötyä niin neiti kapusi syliin ja nukahti. Hyvä, että voi olla turva jollekki noin ihanalle! 
Perjantaina olimmekin ihan vaan taas kotona. Milla ottikin kipeenä ennätys päikkärit ja nukkui jopa viisi tuntia!!! Arvatkaapa vaan kuinka monta kertaa kävin kattomassa Millaa ja kokeilemassa, että pikkuinen hengittää. Lopulta päätin avata Millan huoneen verhot ja laittaa jouluvalot päälle, jotta neiti kävisi vielä yöunillekkin. Sieltä se pikkuinen pikkuhiljaa nousikin ihan unen pöpperöisenä hieroen silmiään! Iloksemme isi ei mennytkään omiin pikkujouluihinsa, vaan tuli töistä suoraan kotiin. Eipä mennyt saunavuoro hukkaan kun isi pääsi käyttämään sen.

Lauantaina lähdimmekin vähän ihmisten ilmoille ja kävimme Ikeassa syömässä. Kerkesimme myös melkein kiertää yhden kirpparin, kun Milla nukahtikin jo syliin.Päikkärit nukuttuamme kävimme vielä Itiksessä, jossa saimmekin tavata mehukatti kissan ja joulupukin. Yritin kovasti näyttää Millalle missä joulupukki oli, mutta Milla katsoi vaan sinnikkäästi koko ajan toiseen suuntaa. Eikä yllätys! Siellä oli muumipeikko!!! Eihän joulupukki ole muumin rinnalla mitään meidän neidille. Sitä pääsimmekin sitten pariin otteeseen halaamaan ja silittämään♡
Sunnuntai menikin lähinnä siivotessa, olohuone on nyt kunnossa ja saimme joulukuusen laitetuttua! Joulukortit ovatkin sitten seuraava projekti saada valmiiksi! Lauantaina sain ostettua kaikki loput tarpeelliset joululahjat mitkä lähtevät kodin ulkopuolelle, joten voisin sanoa olevani ylpeä meistä. Millasta ja isistä olen! Mutta itsestäni en täysin. Tuntuu, että tiedän ja mietin vaan mitä pitäisi vielä tehdä, mutta en saa mitään aikaiseksi.
Tänään isi lähti aamulla töihin ennen kuin Milla heräsi, joten avasimme kahdestaan. Milla oli aivan ihmeissään, että nyt saikin avata kalenterit. Neidillä on siis muumi kaksi kalenteri (yllätys :D). Toisesta hän saa muumihahmoja ja toisesta perinteistä suklaata. Fikuuri-kalenterin ensimmäisestä luukusta tuli Hemuli :) Olisi Milla halunnut avata lisää luukkuja, mutta ei ruvennut jankkaamaan, kun äiti sanoi, että huomenna aamulla avataan uusi. Kalenterit laitettiin hienosti näkyville ja niitä käytiin monesti päivän mittaan katsomassa, mutta vain katsomassa :)
"Nam nam"

torstai 27. marraskuuta 2014

Sairastetaan edelleen....

Ultrassa käyty ja kaikki oli hyvin! Lapsivettä tarpeeks ja virtaukset kunnossa. Ei mitään moitittavaa. Melkein keskikäyrälle menee vauva.. 2323g paino arvio tällä hetkellä. Isikin pääsi mukaan, kun saimme Millalle perään katsojan. Tosin emme olleet huoneessa kuin 15min yhteensä ja siitäkin ajasta suurimman osan lääkäri kirjasi lukuja ylös. Ultrassa ei ollut mitään katselu mahdollisuuksia, vaan lääkäri viuhtoi menemään ja otti mittoja. :D Sinänsä reissu oli isin kannalta turha, mutta pääsipähän nyt kuitenkin mukaan. 

Milla on edelleen pikkuisen kipeä aamuisin ja öisin vähän röhisee, nenä vuotaa koko ajan, mutta muita oireita ei ole. Olemme kuitenkin olleet vaan kotona ja käyneet pikaisia ulkoilureissuja.
Saatiin viikolla vähän leivottua pipareita ja maanantaina sain vihdoin valmiiksi ja lähetettyä pikkusiskoille oma tekemän joulukalenterin!
Tänään käytin Millan lääkärissä, kun aamulla huomasin kuinka pikkuisen silmä oli punainen ja rähmi. Onneksi saimme ajan, vaikka en soittanutkaan heti aamusta. Toki saimme odottaa ennen kun pääsimme sisään, vaikka aikamme oli mennyt. Onneksi odotustilassa oli vähän leluja, joista Milla jaksoi vähän kiinnostua.
Lääkäri tutki Millan hyvin ja onneksi muuta ei löytynyt kuin se silmätulehdus, vaikka ei sitäkään olisi tarvinnut olla. Olemme olleet jo ihan tarpeeksi kotona pienen nuhan takia. Saimme silmään tippoja ja rasvaa. Tippoja on jo ilkeä laittaa, mutta rasva se vasta iljettävää onkin. Väkisin pitää toista kiinni ja tunkea pienestä tuubista hyvin varovasti toisen silmään töhnää. Toivottavasti tämä sairastelu loppuisi sitten tähän, eikä ilmaantuisi enään mitään muuta.