lauantai 21. marraskuuta 2015

Päivitystä...

Nyt on mennyt monta viikkoa Masin operaatiosta ja poika on toipunut todella hyvin. Niin kuin isosisko sanoo: "Masin sydän on nyt terve." Masi jo liikkuukin eteenpäin hurjaa vauhtia "peppukiito"-tyylillä. Fysioterapeutti tuskin on niin innoissaan tällä tavalla liikkumisesta, kuin me. Mutta näin meillä on näköjään lapsilla tapana alottaa liikkuminen. Olemme myös harjoitelleent paljon polvillaan oloa ja seisomista tukea vasten.
Milla on päässy käymään nyt jo monesti kerhossa ja taitaa neiti tykätä, vaikka ei siellä kuulemma kovin aktiivinen vielä ole. Mutta hiljaa hyvä tulee. Mutta kuitenkin Milla ihan mielellään menee kerhoon, niin eiköhän se ole merkki, että siellä on kiva olla! Halloweenin aikaan ohjaajat järjestivät kerhossa Halloween-juhlat, nyyttäri tyyliin ja pukeutuakkin sai, jos halusi. Milla vei juhliin naksuja ja keksejä, jotka maistuivat kerhokavereille oikein hyvin.
Mummokin kävi meillä kylässä, kun tarvitsin lapsille hoitajaa, kun saimme itse olla mukana pienen prinsessan tärkeässä juhlassa. Meistä tuli nimittäin kummeja (tai minusta tuli kummi ja Isistä Aikuinen ystävä) ja ristiäisissä Mummo sitten katsoi lapsien perään toimituksen ajan. Pikkuinen prinsessa saikin oikein kauniin nimen! :)
Isäpäivää edeltävänä päivänä kävimme pitkästä aikaan Vaarilla kylässä ja taas saimme olla ylpeitä vanhempia ja huomata kuinka paljon Milla onkaan reipastunut. Milla leikki Vaarin kanssa oikein innoissaan  ja illalla kotiin päästyä kysyikin heti, että menemmekö huomennakin Vaarille :) Kävimme myös samalla reissulla moikkaamassa serkkuja, joiden kanssa Milla tykkäsi myös kovasti touhuta.
Isänpäivänä olimme kotona ja kävimme myös Ukin luona.

Viime sunnuntaina lähdimme viemään Masia Lastenklinikalle, koska pojan uloshengitys oli todella vaikeaa ja jouduimmekin sitten siintä suoraan seurantaan. Jonka jälkeen meille jo siivottiin paikkaa osastolta, jossa vietimme kaksi yötä. Tiistai iltana pääsimme kotiin, kun saimme iltapäikkäreistä varmuuden, ettei Masi tarvitse enää lisähappea nukkuessaan.
 Sisko oli huolissaan veikasta<3
Hiukset hyvin, kaikki hyvin!!

Nyt olemmekin olleet aika paljon kotona ja parannelleet lapsien yskää, mikä näyttääkin olevan todella todella sitkeää. Samalla on tullut laitettua kotiin vähän joulukoristeita, vaikka ulkona ollessa ei tunnu yhtään edes talvelta. Jouluvalot on vaan niin kivoja. Ja silloin, kun ollaan paljon sisällä, niin askartelu on Millan yksi mielipuuhista. Joten koristuksia on tullut myös paljon lisää.
Kun jättää blogitekstin auki koneelle, odottamaan aikaa jolloin kerkeää taas vähän kirjoittaa, sinne ilmestyy ihmeellisä kommentteja kuin tyhjästä. Tässä viimeisin: "Isi on Ihana Mies :)", ei liene vaikea arvata kuka on käynyt kirjoittamassa :)
Tässä kuvassa lapset odottavatkin sitä ihanaa miestä kotiin, jota saimmekin odottaa aika kauan, mutta lapsilla oli hauskaa, kun saivat odottaa rappukäytävässä.
 Milla keksi kuukausi sitten oman varjonsa, ja tykkäsikin leikkiä sen kanssa pitkän aikaa.
Ja tämä vauva on kasvanut ihan hurjasti, vaikka sen huomasikin vasta sitten, kun oli pari päivää poissa kotoa!

tiistai 13. lokakuuta 2015

Kuulumisia

Meillä meni viime viikko lähes kokonaan kotona ja ulkona ollessa. Jätin kerhot ja suurimmat kyläilyt tarkoituksella väliin, ettei Masi vaan missään tapauksessa sairastu. Meillä nimittäin oli Masille varattuna maanantaille pieni sydänoperaatio, johon kaikella tavalla valmistauduimme. Maanantaina edeltävänä iltana tuli kuitenkin puhelu, jossa kerrottiin Masin ajan olevan annettu jollekkin sitä kiireemmin tarvitsevalle. Puhelu oli pieni shokki ja menikin hetki, että ymmärsi mitä tapahtui ja että se odottelu alkaisi taas uudelleen ja kaikki valmistelut myös. Odottelin sitten maanantain ajan soittoa, jolloin kerrottaisi, koska Masille liikenisi uusi aika. Soittoa ei kuitenkaan kuulunut ja malttamattomana minä sitten itse soitin tiistaina ja kyselin. Lopulta keskiviikkona selvisi, että yrittäisimme Masin kanssa uudestaan vasta 20.10. Sitä sitten odotellessa.
(Tämäm tekstin kirjoitin torstaina 1.10.)

Nyt sitten olemme odotelleet tulevaa aikaa joka pitäis olla ensi viikon tiistaina. Mutta tietenkin Masille tuli ylähammas, mikä nostatti pientä kuumetta ja vähän pientä flunssaakin poika on kerennyt sairastaa tässä, saa nähdä vaikuttavatko nämä operaation toteutumiseen. Millallakin alkoi kerho 6.10. Ensimmäinen päivä oli mennyt kerhosedän sylissä katsellessa ja tutustuessa muiden touhuihin. Mutta kotiin tullessaan tyttö oli hyvin väsynyt ja ei oikein jaksanut tehdä mitään, eikä ihme... kuumetta oli 39,3. Siihen jäi sitten sen viikon kerhot.

Tällä viikolla täällä vietetään syyslomaa, joten kerhoa ei ole tälläkään viikolla Millalle tiedossa. Ensi viikolla onkin, sitten (TOIVOTTAVASTI) Masin operaatio, joka sattuu juuri Millan kerhopäiville. Voi olla, että Milla saakin taas vaan yhden kerhopäivän viikkoon, sitä seuraavalla viikolla pitäisi ollakkin sitten kokonainen kerhoviikko (= 3pv) tiedossa! :)

Tänään huomasin myös, että Millan silmä on alkanut rähmiä ja pahoin pelkään, että siinä on silmätulehdus. Siis huomenna soitto lääkäriin. Tässä on vielä kuvia mitä on tullut otettua :)
 Peto <3
 Pedon ensimmäinen Itis reissu.
 Sisarukset <3
 Rakkaimmat <3
 Milla <3
 Millan ihan ensimmäinen kerhopäivä!
Kuva kertoo kaiken :D
 Tirriäiset <3
 Leikkihetki
 Syksy ja lehdet!

Huomasin kuvia valitessa, että mulla on ihan liikaa kuvia. mistä valita. Joten luultavasti saatte nähä kuvia yllin kyllin tässä lähiaikoina.

lauantai 12. syyskuuta 2015

Uusi perheenjäsen.

Meille tuli viime sunnuntaina uusi perheenjäsen, nimittäin koiranpentu. Isin siskon koira sai pentuja ja minähän ihastuin niihin heti! Ja varasinkin melkein samantien hetken mietittyä sieltä meille oman pennun. Pidimme sen salassa, koska halusimme nähdä ihmisten reagtiot, kun koira saapuu mukanamme, joka paikkaan, mutta en sitten onnistunutkaan siinä. Tämä pieni tapaus on niin ihana, että minun oli saatava kertoa siitä aikaisemmin. Osaksi koiranpennun ottaminen oli salassa sen takia, koska en pidä ihmisten ennakkoluuloista, ja olisin kuitenkin saanut kuulla siitä, että "onko se nyt järkevää?", "vauva, taapero, ylivilkas koira ja koiranpentu?" yms. Näin siinä nyt kumminkin kävi, koska ME halusimme näin :)

Milla ja Masikin pitävät Pedosta kovasti, kuten me kaikki. Milla pääsi vaikuttamaan myös nimen valintaan aika vahvasti. Tässä vielä kuvia tulokkaasta ja menneestä vauhdikkaasta viikosta!

 Milla on yllättänyt meidät piirrustustaidoillaan jo monesta, tässä niistä yksi:
<3<3<3

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kohta kerholainen!

Nyt on sitten isin kesäloma ohi ja tänään oli jo kolmas päivä, kun isi meni töihin. Tuntuu oudolta meistä kaikista, kolme viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika ja siinä kerkee jo tottua toisen kokoaikaiseen läsnäoloon ja apuun.

Maanantaina me kuitenkin kävimme viemässä Millan kerho-hakemuksen ja saimme hyvin varman lupauksen Millan kerhopaikasta ja pikkunen alottaa lokakuun alussa ihan ensimmäisen oman kerhonsa! (Ilman äitiä! :o :( ) Onneksi kerhopaikka on kuitenkin melkein meidän takapihalla, joten sinne pääsee hyvinkin nopeasti! Puisto missä kerho pidetään on myös Millalle hyvin hyvin tuttu. Nyt on sitten kuukausi aikaa totutella mahdollisimman paljon ohjaajiin. Mikä kerhossa onkin tällä hetkellä hyvin hassua, siellä nimittäin on pelkkiä mies ohjaajia!


Tiistaina kävimme kerhossa, josta tulikin touhuttua paljon. Molemmille tuli uni heti silmään, kun rattaat lähtivät liikkeelle, kerhon jälkeen. Iltapäivällä kävimme myös ulkoilemassa ja kokeilemassa uutta mölkky-peliä.

Ja tänään, heti aamusta Millan kerhopaikka varmistui. Pikkunen menee siis tosiaan lokakuun alussa ihan omaan kerhoon. APUA! Käytiin tänään sit vähän kattelemassa kerhokavereita ja musiikkituokiossa, missä myös kerho oli mukana. Yhtä toista saman nimistä tyttöä pyydettiin viemään kahdeksan mukia huoneeseen, missä kerholaiset syövät eväät. Meidän pikku Milla siis tarttui toimeen, höpötti vaan, että kahdeksan mukia, kahdeksan mukia! Sinne se sitten meni muiden kanssa syömään eväitä, onneksi sattui olemaan laukussa pientä purtavaa, ettei tarvinnut Millan vaan katsella muiden syömistä. Itse olin Masin kanssa leikkihuoneessa ja odottelin kovasti, koska se tyttö tulisi hyökäten syliini, mutta ei siellä se istui viimeisen kaverin kanssa syömässä ja höpöttelikin jo vähän ohjaajalle ja lopuksi tuli sieltä ohjaajan kanssa käsi kädessä, hyökäten syliini!
Pieni pelotus kerhon alotuksesta kuitenkin hävisi harteiltani, Milla saa siellä uusia kavereita ja leikkiä samanikäisten kanssa. pääsee retkille ja laulamaan!
Tänään on myös edesmenneen mummoni syntymäpäivä, jonka kunniaksi laitoin kynttilän palamaan Millan tekemän enkelin eteen, sai enkelikin aivan uuden merkityksen.
<3

torstai 27. elokuuta 2015

!

On tullut kirjotettua ihan liian vähän.. suurimmaksi osaksi se johtuu siitä että päivät touhutaan lapsien kanssa ja illalla kun menevät nukkumaan ottaa pienen ajan itselleen ennen kuin itse kömpii sänkyyn. Mutta osaksi myös siitä, että pystyy pitämään koko paletin koossa ilman stressiä kirjoittamisesta. Kirjoittaminen on minulle rentouttavaa puuhaa, mutta jos sitä ei kerkeä tekemään iskee siitä huono omatunto.. vaikka ei pitäisi. Ja sitten kun kirjoittaa ei tiedä mistä kirjoittaisin. Olen siis sivuuttanut kokonaan tämän stressin. Tuo meidän poika tuottaa sitä vähän liikaakin välillä. Tai ehkä olen vaan sellainen ihminen etten osaa olla stressaamatta ennen kuin tiedän mikä on perimmäinen syy keuhkojen ongelmiin. Olemme Masin kanssa käyneet nyt jo monen monessa verikokeessa ja röngtenissä. Allergiatesteissäkin kävimme, sekä TT-kuvassa ja keuhkotähytyksessä, mitkä molemmat tehtiin anestiassa. Onneksi kuitenkin pääsimme samana päivänä pois molemmista. Seuraavaksi odotellaankin aikaa sydänleikkaukseen...
Mutta on meillä onneksi paljon enemmän iloisempia asioita kuin surullisia. Masi istuu jo hyvin tuettuna ja syöttötuolikin on saanut uuden lapsen kannettavakseen. Toinen on toki siirtynyt jo "isojen tyttöjen" tuoliin. Masi myös höpöttelee hurjasti vaihtunut vauvan jokeltelusta "tä tä tä tä tää":ksi :D Kylpy on myös ihmeellinen paikka, siellä on hauska istua itse ja läiskiä vettä! Ruoka maistuu ja syli on tietysti paras paikka olla :)
Ja Milla.. mikä tarina tintti! Selvät leikit on tullut esille..
Nukketalossa
A:"Auttakaa joku minua!"
B:"Minä autan sinua, missä tarvitset apua?"
A:"Avaa minulle ovi"
B:"Noin!" (Avaa oven)
A:"Kiitos!" (Aaaa.. eli halataan)
Tämä oli siis ote erään päivän leikeistä. Milla on ollu myös "kotikuiva" yli kuukauden ja 3 viikkoa päiväkuiva. Yövaippaakaan ei haluttaisi laittaa mutta ei se lopulta haittaakkaan.
Milla tunnistaa oikean ja vasemman, neliön, kolmion ja ympyrän, osaa aakkoset (melkein kaikki), autonmerkit, värit, numerot 1-10 , osaa piirtää auringon ja hymynaaman ja ilmapalloja. Osaa kirjoittaa isi :D (s-kirjain on pikkuisen omanlaisensa, mutta ainakin kova yritys on), Housut ja kengät osataan itse pukea. Milla tunnistaa myös monen monta eläintä! 
Huomenna sitten nokka kohti Mummolaan näiden pienten ihanien tirriäisten kanssa. Se onkin ensimmäinen kerta kun Masi on yötä Mummolassa!

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ihanimmat sisarrukset!

Meidän tirriäiset on kyllä niin erottamattomat kun vaan voi olla! :) Masi tykkää seurata Millan touhuja ja Milla taas tykkää hoitaa ja auttaa Masia <3
Blogin kirjotus on vähän jäänyt, yritän tsempata ja saada itelle taas aikaa kirjoittaa. Mutta alotetaan näin helposti kuvilla taas :)
Maailman rakkaimmat ja ihanimmat lapset <3

Perhe<3