maanantai 24. huhtikuuta 2017

Lapsimessut ja Maanantai

Lauantaina kävimme lapsimessuilla siskoni perheen kanssa. Ja kyllä taas kannatti mennä. Olen nyt käynyt 5 vuotta putkeen ja tykkään niistä edelleen ja aion mennä ensi vuonnakin! :) Siskoni perhe tuli aamusta tähän meille ja lähdimme sitten metrolla kohti keskustaa ja siintä junalla Pasilaan kohti messukeskusta. Lapset olivat kaikki koko reissun todella reippaita ja kiukkuja ei ollut lainkaan! (Paitsi Masi ei olisi halunnut luopua aina nähdyistä autoleluista, vaan leikkiä vaan koko ajan lisää, onneksi harmitus laantui kuin seuraavat autot ja rekat olivat näkyvissä :D) Mukaan messuilta tarttui tällä kertaa vain pari nokkamukia, puhdistusvaahto, puinen voiveitsi ja pari muumi käsipyyhettä :)












Tänään vietimme lasten kanssa koko päivän ulkona. Sisällä kävimme vain syömässä ja ripustamassa pyykit ulos kuivumaan ja sitten takaisin ulkoleikkeihin. Puistoon kiipeilemään, tekemään hiekkakakkuja, juoksemaan, pyöräilemään, keinumaan, potkimaan palloa, tutkimaan maailmaa, keräilemään kiviä ja leikkimään kavereiden kanssa.










tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen

Meidän pääsiäinen:

- Vietettiin Vaarilassa
- Käytiin Mummolassa kyläilemässä 
- Siliteltiin ja halittiin Siru-hauvaa Mummolassa
- Leikittiin serkkujen kanssa
- Vietettiin aikaa tätien kanssa
- Pelattiin Aliasta
- Ostettiin uudet kengät
- Syötiin hyvää ruokaa
- Herkuteltiin (etenkin suklaamunilla :D) 
- Leikittiin
- Saatiin ihanat letit Millan kanssa!
- Saunottiin!
 










tiistai 11. huhtikuuta 2017

Uusi hankinta

Tämän tiesin tulevan eteen hankittavaksi. Ja nyt kun Masi on jo testannut nukkumista juniori sängyssä ja se sujui hyvin, miksi en siirtäisi häntä semmoiseen. Pohdin pitkään ostanko toisen juniorisängyn vai Millalle parvisängyn vai yhteisen kerrossängyn. Ja nyt kun lapset nukkuvat samassa huoneessa kerrossänky vaikutti järkevältä vaihtoehdolta. Koska tämä veisi vähiten tilaa, jota meillä ei kotona ole kovinkaan paljon ylimääräistä, tai ei oikeastaan ollenkaan ylimääräistä. Vähän jännitti laittaa Milla nukkumaan ylös, mutta kovin innokas neiti on menemään sinne. Onneksi Milla on luonteeltaan tosi varovainen ja rauhallinen mikä helpotti äidin oloa huimasti :D Masia en tällä hetkellä laittaisi missään nimessä ylös nukkumaan, sen verran villimpi tämä pikkuveikka on!

Kerrossängystä minulla oli jo pitkään selkeä visio mikäli valitsen sen vaihtoehdon. Pitkään olen katsonut pikku liisan kerrosänkyä mikä on pieni ja vähän tilaa vievä, koska pieniä ovat lapsenikin nyt! Ja luin paljon hyviä kommentteja joka puolelta tästä sängystä. Loppuvaiheessa tuli vielä toinen sänky vaihtoehtoihin, mutta pienen pähkäilyn jälkeen palasin tähän puiseen vaihtoehtoon. Se vaan oli omaan silmään miellyttävämpi. Myös Millan junnu sänky on valkoinen ja puinen, mikä tulee jäämään huoneeseen niin sopivat sitten tyyliltään yhteen vaikka muuten meidän kodissa ei ole mitään tiettyä linjaa :D

Eilen kasasimme häkkisängyn pois haikein, mutta iloisin mielin. Lapset ovat siis yhden yön nukkuneet jo kerrossängyssä ja se meni loistavasti! Pieni kiukku Masilla tuli, kun ei saanutkaan kiivetä illalla Millan perässä ylös, mutta harmitus loppui nopeasti hänen huomatessa, että se vauvansänky on todella viety pois :)

Vanha pois uuden tieltä!









Ihan itse kasasin koko sängyn! Paitsi pienen pieni apu piti pyytää ruuvien kanssa jonka avulla sängyt pysyvät kiinni toisissaan ja nostoapua, muuten pärjäsin ihan yksin! :) Sänky on tilattu Vekenkaluste.fi sivulta, lisänä lisälaita ja patjat. Pieni lohkeama oli yhdessä osassa, mutta se ei haitannut kokoamista ja jäikin piiloon. Lisälaidan kiinnitys oli kanssa vähän hankalaa ja saikin siinä pienen kolhun, mutta ehkä pystymme elämään tämän kanssa. Olen todella tyytyväinen tähän sänkyyn! :)

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kiva viikonloppu!

Perjantaina iltapäivällä lähdettiin kohti vaarilaa. Pääsin saunomaan, ihanaa!!
Lauantaina käväisimme Kouvolan keskustassa ja kauppakeskus Veturissa, koska saimme tietää että Mummo oli siellä lasten täteineen ja toisen tädin kihlatun kanssa. Vietimme heidän kanssa aikaa, ja kävimme muutamassa kaupaussa ja kakkukahvilla Ramin konditoria kahvilassa! Ei voi kun suositella paikkaa ja ihanaa henkilökuntaa. Palattuamme vaarilaan oli siellä odottamassa Millaa leikkikaveri, joka jäikin isänsä kanssa yöksi vaarilaan. Saivat lapset leikkiä oikein kunnolla keskenään. Illalla näimme myös kaksostätejä ja pistimmi alias-pelin pystyy. Ai että oli kivaa ja sai kyllä nauraakin taas. Onneksi lapset nukkuivat melko hyvin meidän naurusta ja kovasta selityksestä huolimatta.
 
Lapset rakastaa noita Vaarin valoja mistä värit vaihtuu :D
Sauna<3
Rennosti Vaarin sohvalla :D
Sunnuntaina otimme aamun rauhallisesti (Milla on pahasti allerginen, joten äidille jäi koristelu, jonka tein sitten aamulla.) ja sitten kävin lasten kanssa virpomassa parissa talossa. Serkut kävi virpomassa vaarilla, mutta pikaisesti näimme heitäkin. Saimme myös nauttia kaksostätien seurasta lisää. Masi vietti reilun tunnin ulkona leikkiessä ja sitten pakkasimmekin auton ja lähdimme kotia kohti. Matkalla kävimme vielä virpomassa ukin luona.

Kyllä he tykkäsivät virpoa, vaikka kuvista ei välttämättä sitä välity :D





Iso kiitos Sanni-tädille kuvista ja ihanista leteistä, jotka taas sain :) 
Kaksostädit on niin taitavia hiustelaittajia! :)

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Viime viikko.

Meillä oli viime viikko todella rauhallinen ja vietimme sen lähes kokonaan kotona. (viikonloppuna kävimme pitkästä aikaa kaupoilla.) Tämäkin viikko näyttää siltä, että kotona oloa jatketaa. Masi on onneksi pystynyt olemaan pieniä hetkiä ilman happiviiksiä. Suurimmaksi osaksi kumminkin mennään vielä viiksillä.

Milla halusi viime viikon alussa nukkua Masin kanssa samassa huoneessa. Kokeiltiin ensin sitä patjalla lattialla ja sen sujuessa hyvin pari yötä peräkkäin, siirsin Millan sängyn Masin huoneeseen. Lapsilla on nyt siis nukkumishuone ja leikkihuone erikseen. Masikin pääsi sitten kokeilemaan päikkäreiden nukkumista Millan "isojen" sängyssä ja se sujui mahtavasti, joten eiköhän meillä aleta pikkuhiljaa jättämään häkkisänky sivuun!

Päikkärit tosin olivat vain 15-30minuutin luokkaa jopa kahdella heräämisellä. Eilen sitten kokeilimme päivää ilman päikkäreitä ja sekin sujui oikein mainiosti. Tänään siis mennään samalla ja katsotaan jospa ne päikkärit voisi sitten jättää pois ihan kokonaan :)

Tässä vielä puhelimeen tallentuneita vilauksia viime viikosta: