perjantai 31. lokakuuta 2014

Torstai kuvina!

Aamulla 6.56 heräsin pieneen hentoon "äiti"-sanaan, jonka kuulin itkuhälyttimen kautta. Milla odotteli kädet ojossa omassa sängyssä, vielä vähän unen pöpperöisenä. Kannoin neidin vielä hetkeks pötköttämään isin ja äitin väliin :) Siinä ei kyllä kauaa pötkötelty vaan heti aamusta oli taas vauhti päällä. Aamu alkoikin sitten kunnolla hampaiden pesulla! Aamupalaksi söimme muroja, jonka jälkeen puimme päivävaatteet ja katsoimme muumit telkkarista.
Muumien jälkeen sammutimme telkkarin ja puimme päälle, jotta pääsisimme kerhoon.

 Lähdimme kerhosta kotiin syömään lounasta. Teimme piparitaikinan, josta äiti paistoi pipareita Millan päikkäreiden aikana.

Päikkäreiden jälkeen Milla oli heti valmiina leikkimään. Söimme välipalaa ja lähdimme ulkoilemaan.

 Sisälle tullessa laitoimme tiskikoneen päälle ja Milla leikki sen aikaa kun äiti valmisti päivällistä.

Päivällisen jälkeen menimme kuuntelemaan Robinia. Tanssimaan ja laulamaan sen tahdissa Millan omaan huoneeseen. Siinä aika vierähtikin nopeasti ja oli aika mennä kylpyyn.
Kylvyn jälkeen söimme iltapuuron ja odottelimme isiä kotiin. Isin kanssa vielä iltaleikit ja hampaiden harjaus. 20 vaille 9 nukkumaan! :)

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kuvina!

Talvikengät ostettu Millalle! Ostoslistalta voi siis jälleen viivata yhden asian yli ja vaikka sinne tulee koko ajan lisää asioita, voi tästä ostoksesta olla iloinen. KooKengästä kävimme katsomassa ensin, mutta siellä oli vaan kahta mallia. Haloselta löysimme mieleiset kengät ja vielä tarjous hintaan!
Talvirenkaatkin saimme autoon ostettua! Muutamia kuvia viikonlopusta ja kuluneesta viikon alusta.
Tirriäinen lähdössä ulos!
Pipareita leipomassa.
Neiti pinnipää <3
Uusin herkku: Rusinat!
"Äiti, en se minä ollut"
Isin kainalossa köllöttelyä.
Viikonloppuna kävimme myös HopLopissa ja Millan kummitätikin tuli mukaan! Kyllä huomaa, että neidin vauhti sen kun kovenee kerta kerralta ja menee itse jo todella hyvin isojenkin puolella. Apua ei tarvitakkaan niin paljon kuin ennen. Maantain päivän vietimme sisällä, kovan tuulen ja sateen takia.

Kauhea leipomisvimma on iskenyt. Kokoajan tekisi mieli tehdä jotain. Onkin tullut tässä parin päivän sisällä tehtyä taas mokkapalaa, joulupipareita, hedelmäsalaattia ja appelsiinikiisselin.
 

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Pahat sanat koittaa päästä ihosi alle ja sä toivot että oisit luodinkestävä

Jokainen varmaan arvostelee jotain ihmistä ainakin joskus. Itsekkin myönnän, että olen arvostellut ihmisiä tutustumatta heihin ensin kunnolla. Millan myötä tämä paha tapa on oikeastaan jäänyt kokonaan.

Me ollaan Millan kanssa, tai oikeestaan mä kohtaan arvostelua vähän liianki usein. Busseissa, puistossa, metrossa, kauppassa, oikeastaan vähän joka puolella. Aina mä olen tehnyt jotain väärin, jonkun tuntemattoman mielestä. Saan aika paljon pahoja mulkoiluja, pyrin siihen etten välittäisi niistä, mutta joskus illalla etenkin jos sattuu olemaan yksin alkaa miettiä onko niissä sittenkin jotain perää...

Lähiaikoina yleisempiä asioita, mistä olen kuullut pahaa puhetta selkäni takana. Ja siis oikeasti kuullut! Jos välttämättä haluavat puhua niin volumea pikkuisen hiljemmalle kiitos. Mutta aiheista ehkä yleisin on se, että olen niin nuori! Se, että en ole ollut kunnolla töissä koulun jälkeen on monelle todella paha paikka. Se on aika jännä, koska eiväthän he edes tunne minua. Milla ilmeisesti jää jostain paitsi, sen takia etten ole ollut vakituisessa työpaikassa ennen lapsen saantia!?!?

Joskus en osaa pukea lastani oikein. "Nykynuoret eivät osaa edes lapsia pukea" oli viimeisin lause jonka kuulin viimeksi bussissa ollessani. Lisäksi pahaa mulkoilua päälle. Todella toivon, että tällä kommentin heittäneellä ihmisellä on lapsia! Ovat ainakin he hyvin olleet aina puettuina! Millalla oli pipo ja hanskat, kengät, haalari ja huivikin. Ehkä hän ei pitänyt mustasta piposta missä lukee Millan nimi tai oranssista haalarista. Olisin halunnut tietää kuinka lapsi pitää pukea ulos, mutta päätin olla hiljaa siinä tilanteessa.

Toisinaan Millalla saattaa olla karjalanpiirakka, pipari, leipäpala, suklaapatukka tai jotakin pientä naposteltavaa vaunuissa. Etenkin se pipari tai suklaapatukka saa osakseen kommentteja liiallisesta sokerin syöttämisestä pienelle viattomalle lapselle.

Raskausmahani alkaa pikkuhiljaa näkyä jo sillä tavalla, että tuntemattomat ihmisetkin huomaavat minun olevan raskaana. Tässä asiassa en ole ajatellut näiden ihmettelevien ihmisen mielestä tarpeeksi Millaa. Milla jää ilmeisesti jostain paitsi, kun ei saa olla ainut lapsi pidempään. Mutta eihän toka lapsi saa koskaan olla ainut lapsi?!

Ehkä mä olen huono äiti tai sitten en. Jokainen päättäkööt sen itse. Yritän parhaani mukaan olla välittämättä muiden mielipiteistä. Mutta toistaiseksi Milla ei ole vielä valittanut ja kiintymyksestä minuun huomaa, että kyllä hän vielä ainakin minua tarvitsee. Rakkautta ja suojaa häneltä ei tule koskaan puuttumaan!

lauantai 18. lokakuuta 2014

Mahtava maanantai!

Ihana viikonaloitus! Aamulla oli aika tulevan vauvan neuvolaan. Pääsimme kerrankin koko perheen voimin neuvolaan, koska isillä oli vapaapäivä. Vauvalla on masussa kaikki hyvin, vaikka hän ei meinannut antaa kunnolla kuunnella sydänääniä.

Kotiin tultuamme söimme ja aloimme odottelemaan mummoa ja tätejä! Saimme myös yhden pikkuisen extra vieraan♡ Kummityttöni tuli myös kylään!

Koko porukan kanssa lähdimmekin shoppailemaan Helsingin keskustaan, jossa vietimme mukavan päivän yhdessä! Milla oli aivan haljeta onnesta, kun Mummo tuli kyläilemään ja eivät täditkään jääneet sen vähemmälle arvolle. Ja näillä kahdella tuntui olevan joku ihmeellinen yhteys toisiinsa. Aina kun kummityttöni nauroi, oli Millankin naurettava :) Koko ajan pitelivät toisia kädestä kiinni ja halailivatkin.

Vieraiden lähtiessä kotiin päin Millalle iski pieni harmitus. Hän olisi niin kovasti halunnut, että vieraat olisivat olleet pidempään tai edes päästä mukaan. Onneksi äiti ja isi kelpasivat kuitenkin iltaseuraksi. Milla olikin aika väsynyt, kun ei nukkunut päikkäreitä kun vähän yli puoli tuntia. Hyvin kuitenkin jaksoi koko päivän!

Oikein iso kiitos vielä Mummolle, tädeille ja tietysti ihanalle kummitytölleni♡

Ätslää Ätslää! :)

Viikonloppu! Isi kotona ja Milla erityisen tyytyväinen♡
Eilen meillä piti olla saunavuoro, mutta harmiksemme saunatiloihin alettiin tekemään remonttia, joten olemme taas ilman saunaa ainakin kuukauden. Onneksi saimme eilen kuitenkin ihanan vieraan hetkeksi kylään! (Helpotti, kun oli joku syy omien himojen lisäksi tehdä mangokakku)

Tänään kävimme itiksessä vihdoin ostamassa Millalle talvihaalarin, se onkin tuottanut äidille kovasti pään vaivaa ja isikin huomasi nyt kuinka vaikeaa se voikaan olla! Askel kohti talven varustusta on otettu ja iso sellainen! :)Tälläiseen haalariin päädyimme, tai oikeastaan isi teki lopullisen valinnan :)

Meidän pikku neiti tykästyi tuohon lehtien heittelyyn niin paljon, että itse päättäväisesti kävelee tuonne ja osoittaa lehtiä sanoen "ätslää"  (=lisää) Ja kuka voisi sanoa ei näin ihanasti hymyilevälle pikkuneidille :)

torstai 16. lokakuuta 2014

Lentosuukkoja!

Mikä sen ihanampaa ku oma tytär lähettää lentosuukkoja illalla menessään isin kanssa nukkumaan.
Painaan pienen kätensä huuliansa vasten ja puhaltaa, tämä tarkoittaa lentosuukkoa! Ei voi olla suloisempaa!! Niin pieni, mutta kuitenkin niin suuri ja ihmeellinen.
Uuden ihmeellisen lapsen tuloon on enään vajaa kolme kuukautta. Mutta kyllä sitä on odotettukkin. Maanantaina onkin pitkästä aikaa neuvola. Millalla seuraava neuvola onkin vasta kaksi vuotiaana, mutta saamme nähdä mukavaa neuvolantätiä uuden vauvan ansiosta.
Maanantaina saamme myös Mummon kylään, tätien kera! Mutta siitä lisää myöhemmin :)
Viikko on mennyt aika joutuisasti, siivoillessa asuntoa ja heittämällä kaikkea turhaa roinaa roskiin! Olen myös innostunut leipomaan, eikä Millakaan ole vielä kertaakaan sanonut ettei haluaisi sekoittaa tai laittaa leivonta-aineita kulhoon! ;) Sunnuntaina leivoin mustikkapiirakan, sekä mokkapalaa! (Isin äidin ohjeella, joten ei ihme, että maistuu isille sekä tyttärelle.) Tänään kun Milla päätti herätä aikaisin, teimme isin lähdettyä töihin mangokakun hyytymään jääkaappiin. Jotain hyvää leivottavaa olisi vielä keksittävä, jotta voimme tarjoilla Mummollekkin Millan tekemiä herkkuja! :)
Viikonloppu suunnitelmissa olisi ostaa Millalle toppapuku, koska ilmat ovat jo hyvin viileitä. Enkä enempää kerrastoja pysty neidille pukemaan!

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hyvää Syksyä!

Tää viikko on ollu meille erilaisempi, kun muut viikot. Nimittäin isillä oli poikkeuksellisesti iltavuoroja koko viikon. Toisaalta oli kiva, kun sai kokeilla tälläistäkin, mutta mieluummin itse haluan isin käyvän aamulla töissä ja tulevan illalla kotiin. Toki on kivaa, kun isi on aamuisin kotona, mutta aamuisin on myös kerhoja ja toimintaa lapsille, joka paikassa. Mieluummin siis aamuisin käy kerhoissa ja muualla. Illalla sitten odottaa isiä kotiin! :) 

Millakin oli vähän hämillään poikkeuksellisesta arkirutiinista, mutta sopeutui siihen todella hyvin. Onneksi iltaisin pääsimme kyläilemään kaverimme  luona ja keksimme kaikkea muuta kivaa ihan kaksistaan! Saunavuoronkin käytimme, vaikka ajattelin sen olevan hankalaa. Mutta päinvastoin!!!! Se reissu menikin todella reippaasti, heivataan siis ennakko oletukset ja pelotukset pois ja luotetaan siihen, että kaikki sujuu hyvin, vaikka asiat menisivätkin eritavalla kuin on tottunut. :) 

Sain myös jostain inspiraation leipoa pullaa! Milla rakasti jauhojen kanssa leikkimisestä ja rusinoiden tökkimisestä pulliin. Oma tekoisiin pulliin Milla sai itse myös laittaa kanelia ja sokeria. Voitelu ja raesokerin laitto sujui neidiltä myös mallikkaasti. Vaikka minun pullistani ei tullut lainkaan semmoisia, kun odotin, eikä läheskään yhtä hyviä kuin mummon tekemät, tekeminen oli ihanaa tämän pikkuisen neidin kanssa! Tehdään kyllä toisenkin kerran ihan vaikka vaan tekemisen ilosta! 

Viikonloppu oltiin ihan kotosalla perheen kanssa. Kävimme koko perheen voimin Millan kaverin äidin synttärikahveilla. Ja jostain sain inspiraation leipoa vielä mokkapalaa ja mustikkapiirakkaa. Paljon ulkoilua ja yhdessä oloa, eli hyvä viikonloppu alkaa olemaan takana päin. Ja siirrymme normaaliin arkeen tai ainakin niin normaaliin kun se voi olla. Paitsi, että täällä Helsingissä on syysloma, joka vaikuttaa ainakin meidän kerhoiluun, koska ne ovat kiinni. :(  Mutta eiköhän me saada aika kulumaan ilman kerhojakin! :)

Tänään kävimme ottamassa vähän syksyisiä kuvia ja lehtien heittely oli meidän neidistä oikein ratkiriemukasta!!! :D Tässä muutamia valittuja otoksia... <3

Pieni tyttäreni,
SINÄ
olet suurin
ihmeeni